Σωτήρης Τσιόδρας: «Είμαστε ακόμα στην αρχή της μάχης» – Στους 26 οι νεκροί, 71 νέα κρούσματα, 892 συνολικά, 54 οι διασωληνωμένοι

Must Read

Στους 26 έχουν φτάσει οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ με τα 71 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα συνολικά τα άτομα που ασθενούν είναι πλέον 892. Επίσης, 57 άτομα είναι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 54 συνάνθρωποί μας βρίσκονται διασωληνωμένοι. Από τους νεκρούς, οι 21 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες με μέση ηλικία τα 73 έτη.

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή του ενημέρωση ενώ συμπλήρωσε ότι από τους διασωληνωμένους οι περισσότεροι από αυτούς είναι άνδρες με υποκείμενα νοσήματα και 42 άτομα πήραν εξιτήριο.

Σε ό,τι αφορά τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είχε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, που έχει συσχετιστεί με τον νέο ιό.

Επίσης, ο κ. Τσίοδρας υποστήριξε πως:«Είμαστε ακόμα στην αρχή της μάχης, δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αλλά αν τα μέτρα αρθούν, να είστε βέβαιοι, θα ακολουθήσει παρόμοια εικόνα», ενώ αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που έχει λάβει η κυβέρνηση, καθώς συμβάλλουν στο να «ελαττωθεί» η καμπύλη.

Τέλος, αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν περάσει τον κορωνοϊό και τα συμπτώματά του στο σπίτι, τονίζοντας ότι ελάχιστοι από αυτούς εμφάνισαν μία επιδείνωση στην πορεία.

Όσο για τα τεστ όπου δείχνουν εάν κάποιος έχει χτίσει ανοσία στον κορωνοϊό, είπε ότι όσοι βρεθούν να έχουν αντισώματα στο νέο ιό, θα έχουν ανοσία για τουλάχιστον δύο ή 3 χρόνια και υπό αυτή την έννοια θα είναι προστατευμένοι στο κοντινό μέλλον είπε: «αυτοί θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και ιδίως αν ανήκουν σε ομάδες πολιτών χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο την κρίσιμη αυτή ώρα, όπως είναι γιατροί και νοσηλευτές»..

Χαρδαλιάς: Οι περισσότεροι δείχνουν ωριμότητα

Η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή. «Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις», επισήμανε τονίζοντας πως οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Επίσης τόνισε πως έγιναν 1.116 έλεγχοι και 92 πολίτες που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, βρέθηκαν εκτός οικίας, με αποτέλεσμα να τους επιβληθούν πρόστιμα 5.000 ευρώ και να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Διευκρίνισε ότι τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν άδεια κυκλοφορίας μόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση μετακίνησής τους, ισχύει ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους πολίτες.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ακόμα πως είναι μεγάλη η ανταπόκριση στην πλατφόρμα για εθελοντική βοήθεια από γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία, όπου έχουν ήδη εγγραφεί 8.785 άτομα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This