Προς παράταση η απαγόρευση κυκλοφορίας με Πασχαλιάτικο κλείσιμο των διοδίων και «απομόνωση» των ηλικιωμένων

Must Read

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει έτοιμη να λάβει νέα και πιο σκληρά μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο, με το Plan Β να βρίσκεται έτοιμο στο συρτάρι. Η προσπάθεια και οι έκτακτες αποφάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συνοδεύονται από μια σειρά πρόσθετων μέτρων που θα υποβληθούν σε ισχύ εάν χρειαστεί, κάτι που θα κριθεί από την συμπεριφορά των πολιτών.

Φόβοι για μαζική «βόλτα» το Πάσχα

Ένας από τους φόβους που εγείρει την άμεση προετοιμασία των αστυνομικών αρχών είναι η μαζική εξόρμηση εκδρομέων του Πάσχα που είναι πιθανόν παρασυρόμενοι από το πνεύμα «διακοπών» αλλά και τον καλό καιρό, να «ξεχυθούν» σε επαρχίες και εξοχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr, η κυβέρνηση σκέφτεται να στήσει αστυνομικά μπλόκα στους σταθμούς διοδίων για να γίνει αυστηρός έλεγχος και να γυρίσουν πίσω οι απείθαρχοι εκδρομείς, ενώ δεν αποκλείεται να απαγορεύσει πλήρως την διέλευση ταξιδιωτών.

Οι πολίτες βρίσκονται ήδη αρκετές μέρες σε καραντίνα προσπαθώντας να τηρήσουν τις οδηγίες  για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας όμως ανά τακτικά διαστήματα παρουσιάζονται ορισμένοι που αδιαφορούν και αποτελούν δημόσιο κίνδυνο για τις αδύναμες ιατρικές μονάδες της επαρχίας.

Νέα μέτρα για τους απείθαρχους ηλικιωμένους

Με μια μεγάλη μερίδα ηλικιωμένων να συνεχίζει τις άσκοπες μετακινήσεις «βολτάροντας» συνεχώς και καθημερινά σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες, γιατρούς μέχρι και επικαλούμενοι σωματική άσκηση, οι αστυνομικές αρχές ανησυχούν ότι η προσπάθεια να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες μοιάζει να χάνει το νόημα της όταν αυτές συνεχίζουν την καθημερινότητά τους. Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση; Η αντιγραφή του Βρετανικού μοντέλου με αυστηρό ωράριο μετακίνησης των ηλικιωμένων τις πρωινές ώρες, για παράδειγμα από τις 8 π.μ. έως τις 10 π.μ.

Πανικός μηνυμάτων στο 13033

Με την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας με sms στο 13033, να φτάνουν το 1.000.000, την δεύτερη τα 1.400.000, την τρίτη  «πήραν φωτιά» με 1.800.000 πολίτες να αποστέλλουν μήνυμα για έξοδο, οι αστυνομικές αρχές ανησυχούν για την εγκυρότητα των λόγων μετακίνησης. Την ίδια στιγμή, αστυνομικά κλιμάκια προσπαθούν να ελέγξουν τους 2500 πολίτες που βρίσκονται επίσημα σε καραντίνα, ενώ έχουν εντοπιστεί αρκετές παραβάσεις, στους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο  5.000 ευρώ.

Παράταση των μέτρων για την Μεγάλη Εβδομάδα

Οι φόβοι επεκτείνονται όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα, η οποία ξεκινά στις 12 Απριλίου καθώς αναμένεται κύμα συγκεντρώσεων σε σπίτια και υπαίθριους χώρους, αυλές, μπαλκόνια κλπ, την στιγμή που τα έκτακτα μέτρα για απαγόρευση έχουν οριστεί έως 6 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με υφυπουργό τον Νίκο Χαρδαλιά σχεδιάζει παράταση και ενίσχυση της απαγόρευσης ώστε να μην χαραμιστούν όλοι οι κόποι και οι σκληρές προσπάθειες που κράτος και πολίτες έχουν κάνει μέχρι στιγμής.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Τσιόδρα αλλά και ιατρικών επιστημόνων ότι προς το παρόν φαίνεται να υπάρχει προοδευτική και όχι γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων, οι αρχές ανησυχούν ότι οι πολίτες θα «ξεγελαστούν», θεωρώντας ότι αρκεί η μέχρι τώρα προσπάθεια και θα κινηθούν μαζικά για τον εορτασμό του Πάσχα, κάτι που θα εξανεμίσει όλη την πρόοδο για την προσπάθεια να μπλοκαριστεί η εξάπλωση του COVID-19!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This