Γραμμή ψυχολογικής στήριξης από τον Δήμο Αθηναίων για τους πολίτες που είναι σε καραντίνα

Must Read

«Δίπλα στον πολίτη με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θέτει σε λειτουργία μέσω του Δήμου Αθηναίων γραμμές πρώτης ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του εγκλεισμού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου τίθενται σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για θέματα παροχής πρώτης ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, που θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (τηλ. 2103637365) λειτουργεί με τρεις ψυχολόγους και μία κοινωνική λειτουργό, ενώ αυτή των Πρώτων Βοηθειών (210-3638049) στελεχώνεται με γιατρούς και επισκέπτες υγείας από τα δημοτικά Ιατρεία.

Δείτε επίσης: «Βροχή» τα εκατομμύρια! Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ τις χρυσοπληρώνει

Ο δήμος προχώρησε σε αυτήν την κίνηση βοήθειας προς τους πολίτες, καθώς μια από τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι η ψυχική επιβάρυνση του πληθυσμού, όχι μόνο λόγω της έξαρσης της πανδημίας, αλλά και λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της αναστολής όλων των υπηρεσιών.

«Οι πληγές και τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πανδημία είναι πολλαπλά και πολυεπίπεδα. Συντονίζουμε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες μας, αλλά δημιουργούμε και νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών με έναν στόχο. Να συνεχίσει ο δήμος μας να βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, να είναι παρών με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This