Δευτέρα 21/6/2021

Γραμμή ψυχολογικής στήριξης από τον Δήμο Αθηναίων για τους πολίτες που είναι σε καραντίνα

«Δίπλα στον πολίτη με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος θέτει σε λειτουργία μέσω του Δήμου Αθηναίων γραμμές πρώτης ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης για τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του εγκλεισμού.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δημάρχου τίθενται σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές για θέματα παροχής πρώτης ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, που θα λειτουργούν από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (τηλ. 2103637365) λειτουργεί με τρεις ψυχολόγους και μία κοινωνική λειτουργό, ενώ αυτή των Πρώτων Βοηθειών (210-3638049) στελεχώνεται με γιατρούς και επισκέπτες υγείας από τα δημοτικά Ιατρεία.

Δείτε επίσης: «Βροχή» τα εκατομμύρια! Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ τις χρυσοπληρώνει

Ο δήμος προχώρησε σε αυτήν την κίνηση βοήθειας προς τους πολίτες, καθώς μια από τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι η ψυχική επιβάρυνση του πληθυσμού, όχι μόνο λόγω της έξαρσης της πανδημίας, αλλά και λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας και της αναστολής όλων των υπηρεσιών.

«Οι πληγές και τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πανδημία είναι πολλαπλά και πολυεπίπεδα. Συντονίζουμε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες μας, αλλά δημιουργούμε και νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών με έναν στόχο. Να συνεχίσει ο δήμος μας να βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, να είναι παρών με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ