Οι φοιτητές που επέστρεψαν από την Ισπανία καταγγέλλουν ότι δεν τους έγινε κανένας έλεγχος

Must Read

Κανένα μέτρο προστασίας δεν ελήφθη και κανένας από τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους δεν πραγματοποιήθηκε στους επιβάτες της πτήσης από τη Βαρκελώνη που επέστρεψαν στην Ελλάδα το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι φοιτητές Erasmus.

Δικαίωσαν έτσι το newsbreak. gr. που από την πρώτη στιγμή έγραψε για εγκληματικές παραλείψεις των αρμοδίων.

Σε ανακοίνωσή τους που συντάχθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας τους στο ξενοδοχείο «Stanley», στο κέντρο της Αθήνας, όπου μεταφέρθηκαν αμέσως μετά τον επαναπατρισμό, εξιστορούν το χρονικό της επιστροφής τους και καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, πως «δεν έγινε κανένας υγειονομικός έλεγχος, θερμομέτρηση ή δείγμα για κορωνοϊό».

Σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας όσον αφορά την αντιμετώπιση του Covid-19 εγείρει το γεγονός πως δεν έγιναν έλεγχοι ούτε στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, από το οποίο αναχώρησαν, ούτε στο «Ελ. Βενιζέλος». Αυτό το γεγονός προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, δεδομένου ότι η Ισπανία ανήκει στις χώρες που βλέπουν τις τελευταίες μέρες δραματική έξαρση στα κρούσματα και στους θανάτους λόγω του ιού.

Παράλληλα, οι φοιτητές καταγγέλλουν πως, όταν έφτασαν στην Ελλάδα και επιβιβάστηκαν στο πούλμαν που θα τους μετέφερε στο ξενοδοχείο, κανείς δεν είχε προβλέψει να τους δώσει μέσα προστασίας, όπως μάσκα ή γάντια. Αλλά και την αμέσως επόμενη μέρα, τη Δευτέρα, στην αίθουσα του ξενοδοχείου όπου προσέρχονταν για να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό παρατηρήθηκε συνωστισμός και δεν τηρήθηκαν αποστάσεις ασφαλείας, ενώ και πάλι δεν φορούσε κανένας μάσκα. Μάλιστα, το οξύμωρο είναι ότι η μάσκα δόθηκε σε όσους τη ζήτησαν αφού έκαναν το τεστ, δηλαδή αφού είχαν εκτεθεί στον κίνδυνο μόλυνσης!

Την Πέμπτη αναχώρησαν από το ξενοδοχείο δύο λεωφορεία με φοιτητές που βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό με προορισμό την Κομοτηνή και την Καστοριά. Πάντως, στο ξενοδοχείο παραμένουν ακόμα 71 φοιτητές. Από αυτούς οι 50 βγήκαν αρνητικοί, αλλά περιμένουν να περάσουν ακόμα λίγες μέρες ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα να κολλήσουν τις οικογένειές τους. Οι υπόλοιποι 21 φοιτητές βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This