Κωδικό ειδικά για την προσευχή των πιστών, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων από τον Χαρδαλιά

Must Read

Κωδικό για να μπορούν οι πιστοί να προσέρχονται στις εκκλησίες προκειμένου να προσευχηθούν, χωρίς να κινδυνεύουν με πρόστιμο 150 ευρώ, ζητά η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, με επιστολή της προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά!

Συγκεκριμένα, οι θεολόγοι ζητούν να προστεθεί στη βεβαίωση για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση των πολιτών η δυνατότητα σύντομης επίσκεψης σε έναν ορθόδοξο ναό και, τονίζουν ότι, λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουν από την πανδημία, οι πιστοί αισθάνονται την ανάγκη «να προσευχηθούν και να επικοινωνήσουν με τον Θεό και Δημιουργό τους».

«Σύμφωνα με τα μηνύματα των μελών μας, το αίτημά μας είναι δίκαιο», τονίζουν οι θεολόγοι, επικαλούμενοι τις άδειες που δίνονται για σειρά μετακινήσεων και οι οποίες περιλαμβάνουν ακόμη και την ατομική σωματική άσκηση.

Μάλιστα, επικαλούνται τα λόγια του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος είχε δηλώσει προ ημερών ότι ένας πιστός «μπορεί κάποια στιγμή να περάσει μέσα στην εβδομάδα να ανάψει ένα κεράκι».

«Εκ παραδόσεως, επίσης, ο πολύπαθος ελληνικός λαός, διαχρονικά, σε όλες τις εθνικές περιπέτειές του, αλλά και στις περιπτώσεις λιμών, ανομβρίας, κ.ά., κατέφευγε πάντοτε στους ιερούς ναούς και στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας», σημειώνει στην επιστολή της η Ένωση Θεολόγων, επισημαίνοντας ότι οι πιστοί στις δύσκολες στιγμές αναζητούν ένα ψυχικό αποκούμπι, ένα πνευματικό στήριγμα και τη βοήθεια του Θεού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This