Παραδόθηκαν οι πρώτες αδιαπέραστες μάσκες από τρισδιάστατο εκτυπωτή

Must Read

Τις πρώτες αδιαπέραστες μάσκες που κατασκευάστηκαν από τρισδιάστατο εκτυπωτή παρέδωσαν στο Νοσοκομείο Βόλου τα μέλη της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας TED3D, τα οποία μπήκαν στη μάχη δημιουργώντας με τη βοήθεια της τεχνολογίας υλικά απαραίτητα σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Την αξιέπαινη πρωτοβουλία πήραν από κοινού το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθώς διαπίστωσαν την έλλειψη υλικών.

Καθηγητές και φοιτητές των δύο τμημάτων δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια και έθεσαν τις γνώσεις τους στην υπηρεσία, αρχικά, του νοσοκομείου και, μακροπρόθεσμα, όλης της χώρας.

Δείτε επίσης: Πιτσιρίκα από Κύπρο: «Κύριε Νίκαρε, δεν θέλω άλλο την καραμπίνα – Θέλω να φύγει κορωνοϊός» (video)

Η ομάδα σχεδίασε και κατασκεύασε προστατευτικές ασπίδες προσώπου (faceshields) για όλο το βασικό και βοηθητικό προσωπικό, βαλβίδες αποκατάστασης και υποστήριξης της αναπνοής, hands-free λαβές και, φυσικά, μάσκες.

800 μάσκες για την αστυνομία

Έχουν ήδη παραδοθεί οι πρώτες 60 αδιαπέραστες από ιούς μάσκες, ενώ με την παραλαβή νέων υλικών αρχίζει η παραγωγή 300-700 μασκών καθημερινά, ποσότητα που θα καλύψει τις ανάγκες νοσοκομείων της Θεσσαλίας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας παρήγγειλε για τις ανάγκες της 800 μάσκες, οι οποίες επαναχρησιμοποιούνται εύκολα, αφού πρώτα αποστειρωθούν.

Τα έξοδα σχεδιασμού, αγοράς πρώτων υλών και παραγωγής τελικών ειδών καλύπτονται με χρήματα από την ίδια την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη στήριξη και των χορηγών της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This