Τα Ελληνικά Πετρέλαια πολεμάνε τον κορωνοϊό δωρίζοντας 8.000.000 ευρώ στο ΕΣΥ

Must Read

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ρίχνεται ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, προσφέροντας το καθαρό ποσό των 8.000.000 ευρώ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας! Σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., η συγκεκριμένη προσφορά θα αφορά εξοπλισμό, αναλώσιμα και ειδικές υπηρεσίες, καθώς επίσης βοήθεια σε ιατρικές δομές και ευπαθείς ομάδες, αλλά και δωρεές καυσίμων θέρμανσης και κίνησης την περίοδο της κρίσης.

Ήδη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους διευθυντές στα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία «Αττικόν» και «ΑΧΕΠΑ», η ΕΛ.ΠΕ. Α.Ε. έχει προχωρήσει στην παραγγελία από τις ΗΠΑ δύο υπερσύγχρονων μηχανημάτων για τη διενέργεια τεστ μοριακής διάγνωσης για τον κορωνοϊό, καθώς και σημαντικού αριθμού ειδικών αντιδραστηρίων για την άμεση εξυπηρέτηση των νοσοκομειακών αναγκών.

Με αυτά τα δύο νέα Συστήματα Μοριακής Διάγνωσης SARS CoV-2, που αναμένεται να παραληφθούν και να τεθούν σε πλήρη λειτουργία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, θα δοθεί η δυνατότητα διπλασιασμού του αριθμού των τεστ που πραγματοποιούνται καθημερινά, βοηθώντας στην έγκαιρη διάγνωση και την καλύτερη διαχείριση της διασποράς του ιού.

Δείτε επίσης: «Αν νοσήσουν 30.000 ηλικιωμένοι στα γηροκομεία, το ΕΣΥ θα καταρρεύσει»

Επιπλέον, ο όμιλος προχωρά στον εξοπλισμό ενός εξειδικευμένου εργαστηρίου στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αττικόν» για τη μελέτη και τη διαχείριση των επιπτώσεων του κορωνοϊού στο αναπνευστικό σύστημα, ενώ εξετάζονται ανάλογες δράσεις για την κάλυψη επειγουσών αναγκών και στη βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται δε, ότι και στις τρεις περιπτώσεις, ο εξοπλισμός θα παραμείνει στα νοσοκομεία και μετά το πέρας της κρίσης.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι πρωτοφανής και ο βαθμός επιτυχίας εξαρτάται άμεσα από την κινητοποίηση όλων μας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Σαν Ελληνικά Πετρέλαια, η κοινωνική προσφορά ήταν ανέκαθεν μέρος της προτεραιοτήτων μας και είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από αυτήν την προσπάθεια» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικά Πετρέλαια Ανδρέας Σιάμισης, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του προς το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This