25-5-2020

Προμηθευτές-μαυραγορίτες πουλάνε στα νοσοκομεία μάσκες, λες και είναι από «χρυσό» με καπέλο 5.000%!

Πάρτι αισχροκέρδειας κάνουν κάποιοι επιχειρηματίες που προμηθεύουν τα νοσοκομεία με μάσκες και αναλώσιμα υλικά για την προστασία των γιατρών και των νοσηλευτών, οι οποίοι καλούνται να πολεμήσουν τον κορωνοϊό.

Μόνο το νοσοκομείο της Ζακύνθου, που έκανε παραγγελία από ένα προμηθευτή 120 τεμάχια μάσκες υψηλής προστασίας με απευθείας ανάθεση, τις χρεώθηκε προς 21 ευρώ τη μια και θα πληρώσει 2.520 ευρώ, ποσό που φτάνει τα 3.124 ευρώ με τον ΦΠΑ, όπως αποκαλύπτει έγγραφο με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2020!

Τα παραπάνω αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσιών Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία καταγγέλλει ότι τα νοσοκομεία που προμηθεύονταν μάσκες υψηλής προστασίας από 0,40 ως 0,80 λεπτά του ευρώ, τις αγοράζουν τώρα προς 21 ευρώ, δηλαδή 52 φορές ακριβότερα (5000% πάνω)!

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα το νοσοκομείο Ζακύνθου, που προμηθεύτηκε μάσκες υψηλές προστασίας προς 21 ευρώ τη μία, από 0,40 λεπτά του ευρώ που πωλούνταν πριν από τρεις μήνες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα με το υγειονομικό υλικό. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, προστατευτικές στολές, γι’ αυτό σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ράβουν μόνοι τους μάσκες και στολές προστασίας, ενώ μεγάλη έλλειψη υπάρχει και στα γάντια.

Δείτε επίσης: Γραμμή ψυχολογικής στήριξης από τον Δήμο Αθηναίων για τους πολίτες που είναι σε καραντίνα

Σύμφωνα με την Ρίτα Μελά και την εφημερίδα «δημοκρατία» συχνά, οι νοσηλευτές και οι γιατροί είναι αναγκασμένοι να φροντίζουν τους ασθενείς με κορωνοϊό χωρίς μάσκες υψηλής προστασίας. Έτσι, το προσωπικό αναγκάζεται να μπαίνει σε θαλάμους περιστατικών με τον ιό φορώντας απλές μάσκες, που και αυτές είναι πια είδος πολυτελείας.

«Οι εργαζόμενοι κινητοποιούν τα ραφεία και ευαισθητοποιούν τις τοπικές βιοτεχνίες ραπτικής να ράβουν μάσκες, στολές προστασίας (Ξάνθη, Δρομοκαΐτειο κ.α.). Σχεδόν όλα τα νοσοκομεία πια ετοιμάζονται να ράψουν μάσκες. Στο νοσοκομείο της Καρδίτσας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι να διαθέσουν 5.000 ευρώ από το ταμείο του Συλλόγου και αγόρασαν μάσκες για τη προστασία των εργαζομένων», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ που ζητά να επέμβει εισαγγελέας «και για να σταματήσει η αισχροκέρδεια θα πρέπει να επιταχθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW