Η κυβέρνηση φέρνει μετανάστες (και) από την Λιβύη μέσω Κρήτης

Must Read

Και με άλλους μετανάστες «φορτώνει» η κυβέρνηση τη χώρα. Δεν μας έφταναν τα τεράστια προβλήματα που έχουν προκληθεί σε όλη την Ελλάδα λόγω της άφιξης και της εγκατάστασης εδώ προσφύγων και μεταναστών εξ Ανατολάς, πλέον, με τη συναίνεσή μας, θα έχουμε «φιλοξενούμενους» και από τη Λιβύη και ίσως και τις γειτονικές της χώρες.

Συγκεκριμένα, βάσει της συμφωνίας με το όνομα «Ειρήνη» που επιτεύχθηκε μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., αρχίζουν στη Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, επιχειρήσεις για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στη Λιβύη. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετέχουν με πλωτά και εναέρια μέσα και, με βάση τη συμφωνία, θα διατεθεί από την Ελλάδα ένα λιμάνι, πιθανότατα της Κρήτης, για την αποβίβαση μεταναστών που ενδεχομένως εντοπιστούν και διασωθούν από τα ευρωπαϊκά πλωτά μέσα που θα επιχειρούν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Από κει, σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό που συμφώνησαν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε., άμεσα οι διασωθέντες θα μεταφέρονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ τα κονδύλια της επιχείρησης θα προέρχονται στο σύνολό τους από τον κοινοτικό Προϋπολογισμό.

Δείτε επίσης: Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι δυνάμεις στον Έβρο: «Κανείς δεν θα εκβιάσει την Ελλάδα»

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι τη συγκεκριμένη εξέλιξη επιδίωκε η Αθήνα προκειμένου να μπλοκάρει τις κινήσεις και τη δράση της Τουρκίας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, μετά και τη συμφωνία Ερντογάν – Σάρατζ στη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο.

Κάνουν δε λόγο για «σημαντική εξέλιξη», που θα συμβάλει τα μέγιστα στην ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή και θα αναδείξει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας για τον σκοπό αυτό. Από δω και στο εξής, σύμφωνα με τη συμφωνία, θα παρεμποδίζεται η όποια προσπάθεια για παράνομη μεταφορά όπλων στη Λιβύη, με το σχετικό εμπάργκο να βρίσκεται σε ισχύ, ενώ ανά τετράμηνο η επιχείρηση θα μπορεί να αναθεωρηθεί εφόσον διαπιστωθεί πως δεν λειτουργεί βάσει του αρχικού σχεδιασμού.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ελληνικής Λύσης στην παραπάνω εξέλιξη. «Η αποδοχή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παράνομων μεταναστών που περισυλλέγουν τα ευρωπαϊκά πλοία που περιπολούν μεταξύ της Λιβύης – Ιταλίας και Ελλάδας είναι εγκληματική» αναφέρει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και συνεχίζει: «Το να μετατρέπεται η Ελλάδα σε “αποθήκη ψυχών” και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες στιγμές αποτελεί πράξη ανευθυνότητας από την κυβέρνηση. Επιμένουμε σε κλειστά σύνορα για όσους παράνομα θέλουν να εισέλθουν στη χώρα και δομές σε ακατοίκητα νησιά ως μοναδική λύση για να ανασάνουν οι πολίτες σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This