Καθηγήτρια Ανοσολογίας στην Κρήτη: Στηρίξτε μας για να τελειοποιήσουμε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Must Read

Κοντά στην ανάπτυξη εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό υποστηρίζει πως βρίσκεται μια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και ζητά από την Περιφέρεια χρηματοδότηση, η οποία θα επιτρέψει την τελειοποίηση της επιστημονικής της ανακάλυψης.

Σε επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, η καθηγήτρια Ανοσολογίας στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ειρήνη Αθανασάκη αναφέρει ότι η ερευνητική της ομάδα έχει αναπτύξει ένα εμφυτεύσιμο εμβόλιο, με το οποίο, όπως υποστηρίζει «μπορούμε να σταθούμε ενάντια στην παγκόσμια κρίση του κορωνοϊού και να βγούμε νικητές»!

«Με την παρούσα επιστολή κάνω έκκληση στην Περιφέρεια Κρήτης για μια χρηματοδότηση της τάξεως των 80.000-100.000 ευρώ για την τελειοποίηση και την εφαρμογή εξατομικευμένου εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό. Είμαστε πρωτοπόροι, αλλά επειδή η τεχνολογία που προτείνουμε δεν περιλαμβάνει “φάρμακο”, οι εταιρίες δεν δείχνουν το απαραίτητο ενδιαφέρον» προσθέτει η κυρία Αθανασάκη.

Όπως υποστηρίζει η ίδια, γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τον θανατηφόρο ιό και αναφέρει πως έχει αποστείλει σχετικό άρθρο σε έγκριτο διεθνές περιοδικό από το οποίο περιμένει απάντηση.

«Η επιστημονική κοινότητα οφείλει να παρέχει λύσεις»

«Ας δείξει η Κρήτη ότι και πάλι μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όχι μόνο αστυνομεύοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας, αλλά προσφέροντας πραγματικές λύσεις για την ανθρωπότητα» καταλήγει στην επιστολή της η πανεπιστημιακός, καλώντας την Περιφέρεια Κρήτης να συμβάλει στην εφαρμογή του εμβολίου και τη θεραπευτική αντιμετώπιση των νοσούντων από τον ιό.

Η επιστολή έφτασε αργά το βράδυ της Κυριακής στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και, όπως δήλωσε ο ίδιος, το αίτημα της κυρίας Αθανασάκη θα εξεταστεί από όλους τους αρμόδιους φορείς. Την ίδια ώρα, η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι η επιστημονική μελέτη που έχει εκπονήσει η καθηγήτρια Ανοσολογίας του τμήματος Βιολογίας του ιδρύματος θα αξιολογηθεί ως προς την ωριμότητα και την υποσχόμενη αποτελεσματικότητά της από επιτροπή εμπειρογνωμόνων του πανεπιστημίου.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση φέρνει μετανάστες (και) από την Λιβύη μέσω Κρήτης

«Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξει θετική εισήγηση, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες, όπως για κάθε ερευνητική πρόταση, διαδικασίες» αναφέρει η ανακοίνωση της Πρυτανείας, στην οποία ωστόσο επισημαίνεται πως «σε εποχές μεγάλης αγωνίας και φόβου, τα όρια μεταξύ μιας ενδιαφέρουσας ερευνητικής υπόθεσης και ενός πανίσχυρου θεραπευτικού μέσου γίνονται δυσδιάκριτα για πολλούς ανθρώπους».

Η Πρυτανεία τονίζει ακόμη ότι «η επιστημονική κοινότητα οφείλει να παρέχει λύσεις, όπου αυτές είναι εφικτές, αλλά και να αποφεύγει την καλλιέργεια αστήρικτων προσδοκιών που θα μπορούσαν να βλάψουν αντί να ωφελήσουν», ενώ σημειώνει πως «η μετάβαση από το εργαστήριο στο τελικό προϊόν είναι μια διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη δημιουργία ενός εμβολίου για έναν νέο ιό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This