Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΣΑ υπολογίζει αν έχεις προσβληθεί από κορωνοϊό με λίγες ερωτήσεις

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Μια καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τις πιθανότητες μόλυνσης από τον κορωνοϊό και να φέρει σε επικοινωνία τον καθένα με κρατικούς φορείς και γιατρούς θέτουν στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας αναπτύχθηκε, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, ένα σύστημα από την Docandu, το οποίο αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, την τεχνολογία και τη στατιστική προκειμένου να εξετάσει την πιθανότητα που έχει ένας πολίτης να μολυνθεί.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση φέρνει μετανάστες (και) από την Λιβύη μέσω Κρήτης

Ο πολίτης καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, από τις οποίες ιχνηλατούνται, μεταξύ άλλων, οι κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές του και έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει μέσα από απλά βήματα αν έχει πιθανώς προσβληθεί από τον κορωνοϊό, καθώς και αν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες χωρίς να το γνωρίζει.

Μέσα από την απάντηση που θα λάβει από την πλατφόρμα, οδηγείται στα επόμενα βήματα, όπου λαμβάνει συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνεί απευθείας με γιατρό, εφόσον κρίνεται μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχει προσβληθεί. Η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, χωρίς τη χρήση εφαρμογών ή άλλων ιστοσελίδων. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στην κεντρική σελίδα του ΙΣΑ και πατώντας το εικονίδιο «Έλεγχος Κορωνοϊού» ξεκινούν απευθείας τον έλεγχο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ