Ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΙΣΑ υπολογίζει αν έχεις προσβληθεί από κορωνοϊό με λίγες ερωτήσεις

Must Read

Μια καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει τις πιθανότητες μόλυνσης από τον κορωνοϊό και να φέρει σε επικοινωνία τον καθένα με κρατικούς φορείς και γιατρούς θέτουν στη διάθεση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας αναπτύχθηκε, σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, ένα σύστημα από την Docandu, το οποίο αξιοποιεί την ιατρική βιβλιογραφία, την τεχνολογία και τη στατιστική προκειμένου να εξετάσει την πιθανότητα που έχει ένας πολίτης να μολυνθεί.

Δείτε επίσης: Η κυβέρνηση φέρνει μετανάστες (και) από την Λιβύη μέσω Κρήτης

Ο πολίτης καλείται να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, από τις οποίες ιχνηλατούνται, μεταξύ άλλων, οι κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές του και έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει μέσα από απλά βήματα αν έχει πιθανώς προσβληθεί από τον κορωνοϊό, καθώς και αν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες χωρίς να το γνωρίζει.

Μέσα από την απάντηση που θα λάβει από την πλατφόρμα, οδηγείται στα επόμενα βήματα, όπου λαμβάνει συμβουλές από επίσημους κρατικούς φορείς ή επικοινωνεί απευθείας με γιατρό, εφόσον κρίνεται μέσος ή υψηλός ο κίνδυνος να έχει προσβληθεί. Η υπηρεσία διατίθεται δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, χωρίς τη χρήση εφαρμογών ή άλλων ιστοσελίδων. Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στην κεντρική σελίδα του ΙΣΑ και πατώντας το εικονίδιο «Έλεγχος Κορωνοϊού» ξεκινούν απευθείας τον έλεγχο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This