Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020

Ένωση Αστυνομικών: «Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας μετατρέψει σε νοσηλευτές και τα κρατητήρια σε σανατόρια!»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έκκληση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και μέσα στα κρατητήρια έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά το υπ’ αριθ. 100/2/25α από 28-3-2020 έγγραφό μας, με αντικείμενο τη διαχείριση κρατουμένων υπόπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19 και την ανάγκη εύρεσης ειδικού χώρου για προληπτική εξέταση αστυνομικών, σήμερα υπήρξε και επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας, κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που παρουσιαστούν κρατούμενοι που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα και επιβάλλεται να μεταφερθούν σε νοσηλευτικό ίδρυμα για εξέταση, τότε θα μεταβαίνει ο κρατούμενος στο νοσοκομείο, όπως ορίζεται από την υφιστάμενη νομοθεσία και οι γιατροί είναι αυτοί που θα αποφαίνονται για την περαιτέρω διαχείριση της κάθε περίπτωσης, αν δηλαδή χρειάζεται η παραμονή στο νοσοκομείο ή επιστροφή του στο κρατητήριο.

Επίσης, το Αρχηγείο ενεργεί με στόχο την υλοποίηση του αιτήματος, τόσο της ΠΟΑΣΥ, όσο και των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, για την ειδική πρόβλεψη προληπτικής εξέτασης του αστυνομικού προσωπικού, σε συνεννόηση πάντα με τους εμπλεκόμενους και καθ’ ύλην αρμόδιους φορείς.

Δείτε επίσης: Επιστολή των εργαζομένων καθαριότητας στον Μητσοτάκη: «Μας ξεχάσατε από την έκτακτη ενίσχυση, κόψτε τους μισθούς των golden boys (video)

Επανέλαβε, τέλος, ότι έχουν δοθεί γραπτές διαταγές – οδηγίες για να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να προμηθεύονται όλοι οι αστυνομικοί το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό, καθώς και να διενεργούνται απολυμάνσεις σε Υπηρεσίες και οχήματα.
Κατόπιν τούτων, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ως Ομοσπονδία δεν εφησυχάζουμε, απεναντίας συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά και με προσοχή την εξέλιξη της πανδημίας και τις όποιες επιπτώσεις της στο αστυνομικό προσωπικό και στην ευρύτερη αστυνομική οικογένεια.

Κυρίαρχο μέλημά μας είναι αυτήν την περίοδο να μην επιτρέψουμε σε κανένα να επιβαρύνει με περιττούς κινδύνους τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, πόσω μάλλον να μετατρέψει το αστυνομικό προσωπικό σε νοσηλευτικό και τα κρατητήρια σε σανατόρια! Η πολιτεία οφείλει να προωθήσει έγκαιρα κάθε αναγκαίο μέτρο για την ολοκληρωτική θωράκιση της κοινωνίας από την πρωτοφανή έκταση της φονικής πανδημίας του Covid-19».

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ