Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Ντου στα κεντρικά της ACS από την οικονομική αστυνομία, μετά τις καταγγελίες πελατών της για… αισχροκέρδεια!

Αιφνιδιαστικό έλεγχο πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στα κεντρικά γραφεία της ACS, κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας, μετά τις καταγγελίες για αισχροκέρδεια.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες πελατών της εταιρείας για μονομερή αλλαγή των συμφωνημένων όρων συνεργασίας και για αδικαιολόγητη και καταχρηστική συμπεριφορά από μέρους της μεγαλύτερης εταιρίας ταχυμεταφορών της χώρας.

Την Πέμπτη, ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, με κοινή ανακοίνωσή τους, γνωστοποίησαν ότι ενημέρωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι η ACS προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της, με επιπλέον επιβάρυνση κατά 22,5% από την 1η Απριλίου, αγνοώντας προσφορές που έχει προτείνει, ακόμη και συμφωνίες σε ισχύ.

Στην ανακοίνωση της σύμπραξης αναφέρεται: «Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, μέσω των επαφών μας με την Ομοσπονδία Ευρωπαίων Εκδοτών (FEP), ότι σε καμία χώρα δεν έχει εφαρμοστεί παρόμοια τακτική από καμία εταιρία ή οργανισμό. Την ώρα που προτάσσεται η “ατομική ευθύνη”, η δε έννοια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αποκτά ουσιαστικό νόημα, η ACS επιλέγει την κερδοσκοπία, πλήττοντας κάθε έννοια επιχειρηματικής ηθικής».

Πρόσθετη χρέωση έκτακτης ανάγκης

Σε επιστολή προς τους πελάτες της, εξάλλου, η διοίκηση της τελευταίας ενημέρωνε ότι «λόγω του τεράστιου όγκου της δουλειάς που έχει προκύψει και την αναγκαστική αύξηση του λειτουργικού κόστους, η εταιρία θα χρειαστεί να προβεί στην εφαρμογή πρόσθετης χρέωσης έκτακτης ανάγκης λόγω Covid-19, για όλες τις αποστολές εσωτερικού, αξίας 0,45€+ΦΠΑ, ανά αποστολή, μέχρι νεωτέρας».

Η απόφαση της ACS, η οποία ανήκει στον όμιλο Quest του προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα, να προβεί σε αύξηση του τιμοκαταλόγου της μέσα στην κρίση, ήδη προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις σε ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Βέβαια, η εν λόγω εταιρία δεν είναι η μοναδική του κλάδου που αύξησε τα τιμολόγιά της εν μέσω της επιδημίας. Ωστόσο, θα περίμενε κανείς από μια εταιρία που ανήκει στον πρόεδρο του ΣΕΒ να μην επιχειρηθεί να επωφεληθεί από τις έκτακτες συνθήκες των ημερών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ