Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Εργαζόμενος καταγγέλλει αστυνομικούς για βίαια επίθεση ενώ είχε έγγραφο μετακίνησης (video)

Ενας 29χρονος εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας στο Δήμο Έγωμης στην Κύπρο, καταγγέλλει άσκηση βίας από αστυνομικούς.

Σύμφωνα την εφημερίδα «Πολίτης», ο 29χρονος και πατέρας ενός 3χρονου παιδιού, περιγράφει στην καταγγελία του ότι «τον σταμάτησαν για έλεγχο, είχε κατάλληλο δικαιολογητικό και επειδή στάθμευσε λίγο πιο κάτω, ώστε να αφήσει το όχημά του και να μεταβεί στο όχημα εργασίας του (σ.σ. απορριματοφόρο) που ήταν σταθμευμένο λίγα μέτρα πιο κάτω, χτυπήθηκε βίαια, συνελήφθη, εξευτελίστηκε και κατηγορήθηκε».

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 29χρονος, κατά την διάρκεια εργασίας του σε αποριμματοφόρο έχοντας καλύψει 1,5 ώρα διαδρομής, ο οδηγός του τον κάλεσε να μεταβεί με το αυτοκίνητό του προς άλλο σημείο, για να συνεχίσουν το δρομολόγιο. Και αυτό συμβαίνει επειδή δεν επιτρέπεται στο απορριματοφόρο να μεταφέρει ως συνοδηγό κάποιον από τους εργάτες, αλλά ούτε να στέκονται 2 στο πίσω μέρος.

Όταν τους σταμάτησαν αστυνομικοί για έλεγχο , ο ίδιος περιγράφει ότι τους έδειξε το έγγραφο την στιγμή που κατευθυνόταν κοντά στο σημείο που σκόπευε να παρκάρει.

«Άρχισε να μου λέει ‘γιατί δεν σταμάτησες;’, με έσπρωχνε. Μου είπε να μπω στο αυτοκίνητο και να του δώσω τα χαρτιά μου. Του τα δείχνω. Άρχισε να φωνάζει πάλι. Με ρώτησε αν ήπια ναρκωτικά ή αλκοόλ. Του είπα ‘για όνομα ρε φίλε, δούλευα’. Δεν συμπεριφέρεσαι του πολίτη έτσι σχέδιο», δήλωσε στον «Πoλίτη», σημειώνοντας ότι νιώθει ότι τον εξευτέλισαν, ενώ το μόνο που ήθελε, έχοντας το χαρτί που απαιτείται, ήταν να συνεχίσει τη δουλειά του.

Οι αστυνομικοί όπως περιγράφει, τον κατηγόρησαν ότι πήγε να διαφύγει και ακολούθησαν σκηνές από κινηματογραφική ταινία, με τους ίδιους να τον βγάζουν με βία έξω από το όχημα και να τον ρίχνουν στην άσφαλτο για να του βάλουν χειροπέδες. 

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα και του ασκήθηκε δίωξη για αμελή οδήγηση, αντίσταση σε σύλληψη, απειλές προς αστυνομικό και μη επίδειξη ταυτότητας.

Κανένα μέτρο προστασίας

Ο δικηγόρος του τονίζει επιπλέον, ότι λήφθηκαν μηδαμινά μέτρα ελέγχου για σκοπούς μετάδοσης του ιού «και σας καλούμε για άμεση εργαστηριακή εξέταση όσων τον πλησίασαν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ