Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021

Ποια μέτρα και ποιος κορωνοϊός; «Τίγκα» το Εφετείο στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση των Ρομά!

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού συνάντησε την Παρασκευή στο Εφετείο, όποιος ήταν παρών στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση Ρομά, που είχε εξαρθρωθεί πριν από λίγο καιρό!

Οι εικόνες του συνωστισμού στο Β’ Τριμελές Κακουργημάτων, όπου έγινε κανονικότατα η περίφημη δίκη με τους 15 κατηγορούμενους και τους… 167 μάρτυρες, είναι πραγματικά αποκαλυπτικές.

Σε μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία, που ελλοχεύει κινδύνους τόσο για τους δικαστές και αστυνομικούς, για το ίδιο θέμα προχώρησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής.

Όπως καταγγέλλουν, «την Παρασκευή στις 3-4-2020, στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε δίκη που αφορούσε εγκληματική οργάνωση κ.λπ., πολυάριθμος αριθμός παραγόντων που υπερέβη κατά πολύ τους 200, εμφανίστηκαν στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών και κατέκλυσαν τους χώρους του Δικαστηρίου, χωρίς να έχει ληφθεί κανένα προστατευτικό μέτρο».

δικη ρομα

Μάλιστα, όπως επισήμαναν στην ανακοίνωση, «έως ότου εκφωνηθεί η συγκεκριμένη ποινική υπόθεση, γίνουν οι απαραίτητες διαπιστεύσεις και νομιμοποιήσεις των δικηγόρων, δηλωθούν οι μάρτυρες και χορηγηθούν οι απαραίτητες βεβαιώσεις στους ίδιους παριστάμενους μάρτυρες αστυνομικούς, αναλώθηκε ήδη χρόνος που υπερέβη κατά πολύ τη μία ώρα, σε συνθήκες ασφυκτικότητας και χωρίς παρουσία προστατευτικής αστυνομικής δύναμης, πέραν της συνήθους. Το απίστευτο αυτό γεγονός, σχολιάσθηκε δυσμενέστατα απ’ όλους και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα καθώς οι συνθήκες ήταν εξωπραγματικά τριτοκοσμικές».

Ανεξέλεγκτη η παρουσία τους

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής, ο πρόεδρος, Σάκης Πασπαλάρης, διερωτάται «αν υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτό που συνέβη, εάν υπήρξε εκ μέρους του Εφετείου Αθηνών σχετική υπηρεσιακή ενημέρωση για λήψη μέτρων ή αν έστω εσπευσμένα, όταν διαπιστώθηκε η όλη αυτή κατάσταση και με την ανεξέλεγκτη παρουσία 100 και πλέον Ρομά, που κατέκλυσαν τους χώρους, ζητήθηκε συνδρομή για την ασφάλιση και προστασία του χώρου».

Τέλος καλεί «σε εγρήγορση και σε συνεργασία όλες τις συναρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες που πρέπει πλέον να λάβουν μέτρα, καθώς διανύουμε την κορύφωση της έξαρσης».

«Ας αναλογιστεί το Υπουργείο τις ευθύνες του, πριν εκδοθεί η ΠΝΠ για την αποσυμφόρηση των Φυλακών και τη φημολογούμενη μη ένταξη των προσωρινά κρατουμένων στα μέτρα, με αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης τους με όρους», σχολίασε δικηγόρος στο newsbreak.gr.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ