Ελεύθερος με… συστάσεις ο μετανάστης που το «έσκασε» από την δομή της Ριτσώνας

Must Read

Σε καταγγελία προχώρησε η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, καθώς ο μετανάστης που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και είχε φύγει από την δομή της Ριτσώνας, δυο ημέρες πριν ο χώρος τεθεί σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από συστάσεις και προφορική συνεννόηση.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Α.Σ.Π.Α στην ανακοίνωσή της «ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατά την διάρκεια περιπολίας εντοπίζει δύο αλλοδαπούς στην περιοχή του ΙΚΕΑ. Κατά την διάρκεια του ελέγχου προκύπτει ότι ο ένας εξ αυτών είχε αποχωρήσει δύο ημέρες νωρίτερα από την δομή της Ριτσώνας (αυτής που από χθες βρίσκεται σε καραντίνα λόγω 21 κρουσμάτων.
Μετά από επικοινωνία με το κέντρο στέλνετε σταθμός από το αλλοδαπών, οι οποίοι ελέγχουν τα έγγραφα και εν συνεχεία αποχωρούν.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνεχίζει να μένει στο σημείο με τα άτομα και μετά από 3 ώρες, επικοινωνίες με ΕΟΔΥ και ηγεσία η ομάδα ενημερώνεται να τους κάνει “ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ” και να τους πει να μείνουν για 14 μέρες εντός οικίας στην διεύθυνση που προφορικά δήλωσαν ότι διαμένουν.

Όταν οι συνάδελφοι ενημέρωσαν ότι η συνεννόηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εντολή “γράψτε ένα σταθερό να πάρουν αύριο”. Και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν μια ολόκληρη δομή να βρίσκεται σε καραντίνα και να εντοπίζεται άτομο που πριν 2 μέρες βρίσκονταν στην συγκεκριμένη δομή και να αφήνεται με τέτοια ευκολία χωρίς να ελεγχθεί;
Οι συνάδελφοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του έστω με όλα τα μέτρα που έλαβαν, να φανταστούμε θα πρέπει να ζουν με την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αν θα παρουσιάσουν συμπτώματα τις επόμενες 14 ημέρες.

Δείτε επίσης: Καταγγελίες-σοκ στη Θεσσαλονίκη: Πλέον οι αστυνομικοί κόβουν πρόστιμα και σε… άστεγους!

Και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για αυτή την απόφαση ουδείς εμπλεκόμενος Αστυνομικός αφού οι κατευθύνσεις δόθηκαν από τους ειδικούς.
Τελικά ισχύουν για όλους τα μέτρα και οι περιορισμοί ή κάποιοι εξαιρούνται»;

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Ακούμε μονίμως για την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά αναζητούμε ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ στην αντιμετώπιση των περιστατικών που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί.
Υ. Γ. Το πρόστιμο άσκοπης μετακίνησης βεβαιώθηκε στους 2 αλλοδαπούς. Τώρα ποιος θα το πληρώσει…. είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This