Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Ο Δήμος Γλυφάδας δωρίζει τάμπλετ σε παιδιά για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Τον απαραίτητο εξοπλισμό -και συγκεκριμένα τάμπλετ τελευταίας τεχνολογίας- έχει αρχίσει να προσφέρει από την Δευτέρα ο Δήμος Γλυφάδας στους μαθητές του που τα έχουν ανάγκη, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν χωρίς προβλήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την Δευτέρα ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Περικλής Δορκοφίκης παρέλαβαν συνολικά 200 τάμπλετ, τα οποία δώρισαν στον δήμο η εταιρία πληροφορικής Αctive και ο πρόεδρός της Γιάννης Στασινόπουλος. Η διανομή τους άρχισε άμεσα από τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα ποιοι μαθητές τα χρειάζονται, υπό τον συντονισμό του αντιδημάρχου Παιδείας Περικλή Δορκοφίκη.

Δείτε επίσης: Και για τον ιδιωτικό τομέα θα ισχύσει η παράταση στις άδειες ειδικού σκοπού

«Η μάθηση είναι δικαίωμα για όλους, είτε στο σχολείο είτε στις έκτακτες συνθήκες που ζούμε μέσω τηλεκπαίδευσης. Δεν θέλουμε κανένα παιδί να τη στερηθεί επειδή δεν έχει υπολογιστή ή τάμπλετ σπίτι του για να συμμετέχει» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 200 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις σχολικές βαθμίδες δεν έχουν την απαραίτητη τεχνολογία στο σπίτι τους, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τα μαθήματα στο σχολείο μέσα από την τηλεκπαίδευση. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Παπανικολάου, εφόσον προκύψουν μεγαλύτερες ανάγκες, θα καλυφθούν και αυτές, ενώ πρόσθεσε ότι «κανένα παιδί δεν θα μείνει μόνο του στη μάχη αυτή, κανένα παράθυρο γνώσης δεν θα μείνει κλειστό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ