Κυριακή 20/6/2021

Δουλειές με φούντες για το ΣτΕ: Προσφυγή για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και αιτήματα για… άνοιγμα ναών!

Σε «τοίχο» προσέκρουσε η απόπειρα συμπολιτών μας να επιτύχουν το προσωρινό άνοιγμα των εκκλησιών, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ, επικαλούμενο λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οδηγήθηκε στην απόρριψη των αιτημάτων τεσσάρων πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όσον αφορά, εξάλλου, το θέμα των λαϊκών αγορών, το Συμβούλιο Επικρατείας καλείται να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, κατόπιν προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, με την οποία ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση, με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία τους.

Η Ομοσπονδία στρέφεται κατά της ΚΥΑ, με την οποία απαγορεύθηκε σε όλη επικράτεια, από 23/3 έως και 25/4, η λειτουργία των λαϊκών αγορών, για όσους απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Κερδισμένοι οι παραγωγοί, χαμένοι οι πωλητές

Όπως υποστηρίζει, με την επίμαχη υπουργική απόφαση απαγορεύεται, μεν, η λειτουργία των λαϊκών αγορών, εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων, από περιφέρεια σε περιφέρεια, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπεται για τους ίδιους παραγωγούς, να τροφοδοτούν την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πάντα, η επίμαχη απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προϊόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές, κάτι που θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια αγροτικών προϊόντων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ