Δουλειές με φούντες για το ΣτΕ: Προσφυγή για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών και αιτήματα για… άνοιγμα ναών!

Must Read

Σε «τοίχο» προσέκρουσε η απόπειρα συμπολιτών μας να επιτύχουν το προσωρινό άνοιγμα των εκκλησιών, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ, επικαλούμενο λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, οδηγήθηκε στην απόρριψη των αιτημάτων τεσσάρων πολιτών, οι οποίοι ζητούσαν την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Όσον αφορά, εξάλλου, το θέμα των λαϊκών αγορών, το Συμβούλιο Επικρατείας καλείται να… βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, κατόπιν προσφυγής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, με την οποία ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση, με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία τους.

Η Ομοσπονδία στρέφεται κατά της ΚΥΑ, με την οποία απαγορεύθηκε σε όλη επικράτεια, από 23/3 έως και 25/4, η λειτουργία των λαϊκών αγορών, για όσους απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια.

Κερδισμένοι οι παραγωγοί, χαμένοι οι πωλητές

Όπως υποστηρίζει, με την επίμαχη υπουργική απόφαση απαγορεύεται, μεν, η λειτουργία των λαϊκών αγορών, εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων, από περιφέρεια σε περιφέρεια, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπεται για τους ίδιους παραγωγούς, να τροφοδοτούν την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πάντα, η επίμαχη απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προϊόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές, κάτι που θα οδηγήσει σε ανεπάρκεια αγροτικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This