Παρασκευή 18/6/2021

Σωτήρης Τσιόδρας: 81 οι νεκροί, 77 τα νέα κρούσματα και 1832 οι νοσούντες (90 διασωληνωμένοι) από τον θανατηφόρο ιό!

Στους 81 έχουν φτάσει οι νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας, ενώ με τα 77 που ανακοινώθηκαν σήμερα τα κρούσματα είναι πλέον 1832. Επίσης, 90 συνάνθρωποί μας βρίσκονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 65 έτη (71 άνδρες και 19 γυναίκες).

Αυτά είπε πριν από λίγο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή του ενημέρωση ενώ συμπλήρωσε ότι οι θανόντες έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 74 χρόνια, με το 88% να είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας συμπλήρωσε πως: «Η άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος. Σαν μακρύς δρόμος με πολλές στροφές, θέλει προσοχή. Να μην ανατραπούμε στην πορεία και να μην εφησυχάσουμε με την καλή εικόνα που βλέπουμε στη χώρα μας».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς που είπε πως μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια. Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Τέλος τόνισε πως μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας. «Μέχρι 27 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν δίχως καμία αποκλιμάκωση.Χρειάζεται υπομονή και επιμονή στον κόσμο. Δεν θα ξυπνήσουμε και θα είναι όλα όπως πριν. Το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ