Κυριακή 13/6/2021

Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ληγμένες κινεζικές μάσκες χρησιμοποιούν ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Ο κατάλογος των υγειονομικών που νοσούν από τον ιό δεν έχει τελειωμό. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός τονίζει ότι δεν γίνεται να υφίσταται σύγκριση του ποσοστού των υγειονομικών που νοσούν με τα νούμερα της Ιταλίας, Ισπανίας και της  Αγγλίας καθ’ ότι εδώ στην χώρα μας η κατάσταση είναι είναι διαχειρίσιμη σε αυτή τη φάση.

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει ότι νοσούν 135 εργαζόμενοι στην Υγεία και 530 είναι σε καραντίνα, ενώ κάνει λόγο και για περισσότερα κρούσματα που περνάνε την ασθένεια με ήπια συμπτωματολογία. «Ζητάμε να τους γίνεται εργαστηριακός έλεγχος αλλά αρνούνται», δηλώνει πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Νοσοκομείο Παπανικολάου βρέθηκαν 4 νοσηλεύτριες που νοσούν, οι οποίες εργάζονταν κανονικά μέχρι προχθές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 30 συνάδελφοι τους να μπουν σε καραντίνα και το βράδυ της Δευτέρας να κάνουν βάρδια νεοπροσληφθέντες νοσηλευτές που δεν ξέρουν τη λειτουργία των τμημάτων κορωνοϊού αφού δεν πρόλαβαν να εκπαιδευτούν.

Ο κ. Γιαννάκος κάνει λόγο έλλειψη μασκών υψηλής προστασίας στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου που είναι και νοσοκομείο αναφοράς. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  αναφέρει ότι συνάδελφοι του, του κοινοποίησαν κινεζικές μάσκες που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία με ημερομηνία λήξεως 05/2017 και ζητούν μια απάντηση για το αν είναι ασφαλείς. Ο κ. Γιαννάκος τονίζει ότι οι κινεζικές μάσκες προκαλούν φόβο στο προσωπικό παρ ότι είναι τύπου FFP2.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ