Σάββατο 19/6/2021

Ποιες ηλεκτρονικές αγορές πραγματοποιούν οι Έλληνες κατά την περίοδο της πανδημίας

Στις ηλεκτρονικές αγορές στρέφονται οι χρήστες του διαδικτύου τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα κατά την περίοδο της καραντίνας. Συγκεκριμένα, σε επίπεδο πωλήσεων, αύξηση σημειώνουν οι κατηγορίες, που περιλαμβάνουν προϊόντα υγείας, παιχνίδια, όργανα γυμναστικής και περιφερειακά υπολογιστών.

Αντιθέτως, την μεγαλύτερη μείωση, της τάξης του -35,40%, δέχθηκαν τα προϊόντα της κατηγορίας «Μόδα», πράγμα που εξηγείται από την προσαρμογή των καταναλωτών στην τρέχουσα κατάσταση, όπως και η κατηγορία «Auto – Moto» η οποία σημείωσε μείωση 8,6%.

Δείτε επίσης: Η περιφέρεια Αττικής ενίσχυσε τον δήμο Πειραιά με 5 απορριμματοφόρα και 600 κάδους για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων

Συνολικά, μπορεί οι Έλληνες καταναλωτές να μην σταμάτησαν τις ηλεκτρονικές αγορές τους, αλλά τροποποίησαν το τι αγοράζουν. Για παράδειγμα, μείωσαν τις αγορές που έχουν να κάνουν με προϊόντα μόδας (ανδρικά και γυναικεία παπούτσια, ρούχα, παπούτσια και αρώματα) και αυτοκινήτου, ενώ συνεχίζουν να αγοράζουν και να αναζητούν αντισηπτικά, καθαριστικά σπιτιού και ιατρικά αναλώσιμα (γάντια και μάσκες).

Ταυτόχρονα, στράφηκαν σε αγορές, που έχουν να κάνουν με την εργασία από το σπίτι (laptops, web cameras, πληκτρολόγια, ποντίκια), τη γυμναστική από το σπίτι, τρόπους για να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο σπίτι τους (puzzle, παιχνίδια, gaming).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ