Τετάρτη 23/6/2021

Οι Ηρακλειώτες καταπολεμούν τον κορωνοϊό με… πέντε τόνους τσικουδιά

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά πέντε τόνους τσικουδιά ρίχνουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού οι Ηρακλειώτες, προκειμένου να παρασκευαστούν αντισηπτικά! Την ώρα που οι ελλείψεις σε νοσοκομειακά υλικά είναι μεγάλες εξαιτίας της πανδημίας, ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Ηρακλείου αποφάσισε να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του, προσφέροντας κάτι που τη συγκεκριμένη περίοδο μοιάζει δυσεύρετο!

Και αυτό δεν είναι άλλο από το οινόπνευμα που περιέχει το φημισμένο κρητικό ποτό, το οποίο θα αξιοποιηθεί καταλλήλως, προκειμένου να αποτελέσει ακόμη ένα «όπλο» κατά του φονικού ιού! Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί ήρθαν σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τα αρμόδια υπουργεία ώστε να διαθέσουν ποσότητες από την παραδοσιακή κρητική τσικουδιά για την παραγωγή οινοπνεύματος.

Δείτε επίσης: Η ΔΕΗ δώρισε στο ΕΣΥ πάνω από 500.000 μάσκες και 12.000 προστατευτικές στολές

Μάλιστα, οι αποσταγματοποιοί θα προχωρήσουν σε νέα απόσταξη, προκειμένου οι ποσότητες τσικουδιάς που θα παραδοθούν να αποκτήσουν τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό και να είναι έτοιμες προς χρήση για την παρασκευή αντισηπτικών, χωρίς να πρέπει να υποστούν προηγουμένως άλλη επεξεργασία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Βρέντζος, απηύθυνε κάλεσμα στους αποσταγματοποιούς να προσφέρουν το προϊόν τους και διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του πως η παράδοση της τσικουδιάς μπορεί να γίνει άμεσα. Διευκρίνισε ακόμη πως, αν κριθεί απαραίτητο με βάση τις ανάγκες, οι αποσταγματοποιοί του Ηρακλείου είναι έτοιμοι να διαθέσουν και άλλες ποσότητες για να καλυφθούν οι όποιες ελλείψεις.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ