Διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ Ανδ. Μεντής: «Από το φθινόπωρο θα έχουμε εμβόλια κατά του κορωνοϊού!»

Must Read

Σε μια αρκετά αισιόδοξη πρόβλεψη προχώρησε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ Ανδρέας Μεντής, ο οποίος εκτίμησε ότι πιθανότατα από το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμα τα πρώτα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού!

«Γνωρίζουμε όλοι ότι μία επιδημία μπορεί να σταματήσει μόνο αν υπάρξει εμβόλιο και εκεί υπάρχουν ελπιδοφόρα μηνύματα ότι τουλάχιστον από το φθινόπωρο, ίσως και αργότερα, θα έχουμε τα πρώτα εμβόλια διαθέσιμα. Ας ελπίσουμε να γίνει, διότι τότε πραγματικά θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεντής, ο οποίος στην ερώτηση πού βρισκόμαστε ύστερα από τρεις μήνες μάχης με τον νέο κορωνοϊό, απάντησε ότι έχουν γίνει πολλά βήματα, «κυρίως στον τομέα της διάγνωσης, αλλά και δειλά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και τη θεραπεία».

Αναφορικά με την αντίδραση της χώρας μας στην πανδημία του Covid-19, δήλωσε ότι η Ελλάδα πήρε έγκαιρα μέτρα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, αν κρίνει κάποιος από τον αριθμό των περιστατικών που έχουν διαγνωστεί και από τον αριθμό των θανάτων, που παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χώρες. Εκτίμησε, μάλιστα, ότι σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

«Ενδεχομένως να βοηθήσει πολύ σε αυτό και η έλευση του καλοκαιριού με την άνοδο της θερμοκρασίας, δεδομένου ότι όλοι οι αναπνευστικοί ιοί έχουν μια ύφεση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού» ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μεντής και πρόσθεσε ότι το Ινστιτούτο Παστέρ δέχεται καθημερινά πάνω από 500 δείγματα για έλεγχο, με τα αποτελέσματα να δίνονται σταδιακά κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Υπάρχει πίεση, αλλά μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις ανάγκες των δειγμάτων που έρχονται είτε από νοσοκομεία είτε από κρουαζιερόπλοια που έχουν πρόβλημα ή δομές φιλοξενίας μεταναστών» τόνισε.

Για το θέμα των μαζικών τεστ, που έχει μπει στην πρώτη γραμμή του δημόσιου διαλόγου, είπε: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ στον πληθυσμό για να μπορέσουμε, πρώτον, να δούμε αυτούς που έχουν τον ιό, μερικές φορές χωρίς να το γνωρίζουν, και, δεύτερον, να δούμε συνολικά ποια είναι η διασπορά του ιού στον πληθυσμό».

Δείτε επίσης: Με… κουρεμένη ύλη οι Πανελλαδικές – Τι ισχύει για τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This