18-9-2020

Ιερά Σύνοδος σε Μητροπολίτες: «Δώσε και ΕΣΥ έναν μισθό…»!

Να καταθέσουν το ποσό ενός μισθού τους για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καλεί τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις μητροπόλεις.

Την απόφαση αυτή είχε λάβει η ΔΙΣ στην τελευταία της συνεδρίαση, την περασμένη Τετάρτη, και την κοινοποίησε την Τρίτη 07/4 σε όλες τις τοπικές εκκλησίες.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, μάλιστα, και ο ειδικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό από την Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας, ενώ γίνεται σαφές πως, αν κάποιος από τους ιεράρχες κρίνει ότι η προσφορά αυτή θα ήταν πιο ωφέλιμη εάν διατεθεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της μητροπολιτικής του περιφέρειας, μπορεί να το πράξει, αρκεί να ενημερώσει τη Σύνοδο.

Μέχρι στιγμής, οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες και ο Αρχιεπίσκοπος έχουν αποφασίσει -και έχουν ανακοινώσει επίσημα- ότι θα προσφέρουν το εν λόγω ποσό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά από τα μέλη της ιεραρχίας σκέφτονται να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της περιοχής τους. Παράλληλα, η Εκκλησία είχε αποφασίσει και την κατάθεση ποσού 150.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η συγκεκριμένη πράξη αγάπης θα συντελέσει στην αντιμετώπιση της νόσου και θα αποτελέσει έμπρακτη έκφραση μετοχής όλων μας στην ανάγκη του ελληνικού λαού», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συνόδου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ