Ιερά Σύνοδος σε Μητροπολίτες: «Δώσε και ΕΣΥ έναν μισθό…»!

Must Read

Να καταθέσουν το ποσό ενός μισθού τους για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καλεί τους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος η Ιερά Σύνοδος, με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις μητροπόλεις.

Την απόφαση αυτή είχε λάβει η ΔΙΣ στην τελευταία της συνεδρίαση, την περασμένη Τετάρτη, και την κοινοποίησε την Τρίτη 07/4 σε όλες τις τοπικές εκκλησίες.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, μάλιστα, και ο ειδικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό από την Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας, ενώ γίνεται σαφές πως, αν κάποιος από τους ιεράρχες κρίνει ότι η προσφορά αυτή θα ήταν πιο ωφέλιμη εάν διατεθεί σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα της μητροπολιτικής του περιφέρειας, μπορεί να το πράξει, αρκεί να ενημερώσει τη Σύνοδο.

Μέχρι στιγμής, οι 12 συνοδικοί μητροπολίτες και ο Αρχιεπίσκοπος έχουν αποφασίσει -και έχουν ανακοινώσει επίσημα- ότι θα προσφέρουν το εν λόγω ποσό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά από τα μέλη της ιεραρχίας σκέφτονται να ενισχύσουν τα νοσοκομεία της περιοχής τους. Παράλληλα, η Εκκλησία είχε αποφασίσει και την κατάθεση ποσού 150.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η συγκεκριμένη πράξη αγάπης θα συντελέσει στην αντιμετώπιση της νόσου και θα αποτελέσει έμπρακτη έκφραση μετοχής όλων μας στην ανάγκη του ελληνικού λαού», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Συνόδου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This