Πλοίο-καραντίνα για τους μετανάστες που έρχονται από την Τουρκία, ζητούν οι νησιώτες του βορείου Αιγαίου

Must Read

Πλοία, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι καραντίνας για όσους πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στη χώρα μας από την γειτονική Τουρκία, στην οποία ο κορωνοϊός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε έξαρση, ζητούν τα νησιά του βορείου Αιγαίου από τους αρμόδιους φορείς.

Η αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα, καθώς και οι φόβοι μήπως η Τουρκία στείλει στην Ελλάδα μετανάστες που έχουν προσβληθεί από τον ιό, έχουν θορυβήσει -και όχι άδικα- τους δημάρχους των νησιών του βορείου Αιγαίου, που καλούνται να συνεχίσουν να σηκώνουν το βάρος του Προσφυγικού και Μεταναστευτικού ζητήματος εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 που έχει «χτυπήσει» και τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται πως μια ενδεχόμενη εξάπλωση της νόσου στα νησιά αυτά θα δημιουργούσε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς δεν διαθέτουν τις κατάλληλες ιατρικές υποδομές, για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα κρούσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου, αποφασίστηκε να σταλεί πρόταση προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, για τη μίσθωση ενός πλοίου-καραντίνα για τους μετανάστες, ώστε να μειωθεί, όσο είναι δυνατόν, ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Υγειονομική υποστήριξη των νησιών

Συγκεκριμένα, το Συντονιστικό όργανο της Π.Ε. Σάμου προτείνει να υπάρξει μέριμνα για την άμεση μίσθωση πλοίου, το οποίο θα διατεθεί ως χώρος καραντίνας και θα χρησιμοποιηθεί για την υγειονομική υποστήριξη των νησιών, προκειμένου να φιλοξενούνται όσοι πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Στην πρόταση του Συντονιστικού Οργάνου τονίζεται πως η παραμονή των προαναφερθέντων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου αποτελεί υγειονομικό κίνδυνο για τη μετάδοση του κορωνοϊού, με γνώμονα την πορεία της νόσου στην Τουρκία.

Εκτός από το ζήτημα του πλωτού μέσου, το Συντονιστικό Όργανο προτείνει, επίσης, να υπάρξει παράταση της απαγόρευσης υποβολής αιτήσεων χορήγησης ασύλου, σε όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This