Τι υποστηρίζει ο Σωτήρης Τσιόδρας για τη χρήση μάσκας και γαντιών

Must Read

Αρνητικός στην αλόγιστη χρήση μάσκας και γαντιών είναι ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. «Μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού θα μπορούσε να υπάρξει χρήση μάσκας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, στην ενημέρωση που κάνει καθημερινά για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο κ. Τσίοδρας επιμένει στη μη χρήση μάσκας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η παραπάνω, ενώ τόνισε ακόμα πως δεν συστήνεται η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς χώρους, λέγοντας πως το πιο  αποτελεσματικό μέτρο είναι να τηρούνται οι αποστάσεις.

Για τη χρήση γαντιών ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης είπε πως: «είναι λίγες οι ενδείξεις ότι προστατεύουν από τον ιό. Η αδιάκριτη χρήση είναι μάταιη και μπορεί να οδηγήσει περισσότερο βλάβη παρά καλό», ενώ συμπλήρωσε ότι: «δημιουργούν ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Ο ιός μπορεί να επιμολύνει τα γάντια με τον ίδιο τρόπο που μολύνει τα χέρια. Το πλύσιμο των χεριών μετά την αφαίρεση των γαντιών είναι απαραίτητο. Καλύτερη άμυνα έναντι του ιού το πλύσιμο των χεριών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This