Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Χωρίς προστατευτικά μέσα κατά του κορωνοϊού οι εργαζόμενοι στα ΚΥΤ Μόριας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την έντονη ανησυχία του για την ασφάλεια των εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με νεοαφιχθέντες αλλοδαπούς εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου και παράλληλα προτείνει μια σειρά προληπτικών μέτρων. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νησιού, πρωταρχικό μέλημα των αρμόδιων Αρχών θα πρέπει να γίνει ο εφοδιασμός λιμενικών και αστυνομικών με την ειδική ενδυμασία πλήρους προστασίας, για την ασφάλεια τη δική τους, των οικογενειών τους και του ντόπιου πληθυσμού.

«Αν δεν διαθέτουν ήδη αυτή την ενδυμασία, θα πρέπει άμεσα με ευθύνη της υπηρεσίας τους να τους δοθεί. Επίσης, απαραίτητες είναι και οι σχετικές οδηγίες για τη χρησιμοποίησή τους, οι οποίες πρέπει να τηρούνται σχολαστικά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου προτείνει ανάλογη ενδυμασία και για τους εργαζομένους σε διάφορες υπηρεσίες ή μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσεγγίζουν για βοήθεια τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες.

14 μέρες καραντίνα

«Οι εργαζόμενοι σε περίπτωση που δεν φέρουν την κατάλληλη πλήρη ενδυμασία ΔΕΝ θα πρέπει να αναλαμβάνουν καμία εργασία στο ΚΥΤ Μόριας, για να μην υπάρξει κίνδυνος εισαγωγής του ιού» προειδοποιούν, μεταξύ άλλων, οι γιατροί.

Σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στα παράλια του νησιού εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Ιατρικός Σύλλογος επισημαίνει πως θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Στην περίπτωση, όμως, που παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δεν έχει σχέση με τον Covid-19 και χρειαστεί να μεταβούν στο νοσοκομείο ή σε κέντρο υγείας, προτείνεται η υποχρεωτική διενέργεια τεστ διάγνωσης για τον ιό.

«Θα δημιουργείται αναστάτωση στους γιατρούς γιατί τα περιστατικά αυτά θα θεωρούνται εξαρχής ύποπτα. Πιστεύουμε ότι πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΟΔΥ) να προμηθεύσουν τους γιατρούς που τους επισκέπτονται οι πρόσφυγες για εξέταση κατά την άφιξή τους με τα κατάλληλα διαγνωστικά τεστ, ώστε να υπάρχει μια όσο γίνεται πιο ασφαλής ροή αυτών των περιστατικών, αν χρειαστεί, προς τα κέντρα υγείας ή το νοσοκομείο» καταλήγουν.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ