28-5-2020

Στη Λάρισα Χαρδαλιάς και Τσιόδρας για την επείγουσα λήψη μέτρων στον οικισμό Ρομά

Με την κατάσταση στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, η κυβέρνηση καλείται να λάβει επείγοντα μέτρα.

Σήμερα στις 12.00 κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά και τους υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, εκπρόσωπο του υπ. Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη και τον δ/ντη Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ, Φοίβο Θεοδώρου, μεταβαίνει στη Λάρισα με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

Τo κλιμάκιο συνοδεύει o πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ», Βασίλης Πάντζος.

Στη 13:00 αναμένεται η άφιξη του κλιμακίου στη βάση της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, ενώ στη 13:30 είναι προγραμματισμένη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Στη συνέχεια, το κυβερνητικό κλιμάκιο θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

Σε καραντίνα και το Κουτσόχερο Λάρισας

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά, όπου, μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά, που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα, είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και, συγκεκριμένα, στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία, με μέριμνα της ΓΓΠΠ.

Από νωρίς το πρωί, εξάλλου, στη Λάρισα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον καθηγητή Επιδημιολογίας και Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, για να ξεκινήσει τη μαζική συλλογή δειγμάτων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, το κλιμάκιο θα λάβει τουλάχιστον 200 δείγματα, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς που, ενδεχομένως, υπάρχει στην περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW