«Λουκέτο» μέχρι 10 Μαΐου και… βλέπουμε στα σχολεία! Το σενάριο για το πως θα γίνουν οι Πανελλήνιες

Must Read

Τουλάχιστον, μέχρι τις 10 Μαϊου θα μείνουν κλειστά τα σχολεία της χώρας και ενδεχομένως ακόμα περισσότερο, ανάλογα με την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευτεί κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα παρατείνει το «λουκέτο» μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Όσο για τις Πανελλήνιες, το σενάριο που συζητείται είναι να γίνεται καθημερινά μόνο ένα μάθημα από μία μόνο κατεύθυνση και να μην βρίσκονται περισσότεροι από 5 ως 8 μαθητές σε κάθε αίθουσα, για να υπάρχει μια κάποια απόσταση ασφαλείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στην ΕΡΤ είπε και πάλι πως στόχος είναι να γίνουν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία και «να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου», ανάλογα τι θα αποφασίσουν οι επιστήμονες του υπουργείου Υγείας.

Oπως είναι γνωστό από χθες οι Πανελλήνιες θα γίνουν με μειωμένη ύλη, αυτή που διδάχθηκε στα σχολεία ως τις 11 Μαρτίου, οπότε ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω του κορωνοϊού.

Για να δουν αναλυτικά την εξεταστέα ύλη, οι υποψήφιοι μπορούν να μπουν στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του υπουργείου και να πατήσουν στην ανακοίνωση με τίτλο «Αναπροσαρμογή εξεταστέας ύλης πανελλαδικών εξετάσεων 2020». Να σημειωθεί πως χθες ήταν η τελευταία ημέρα που οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.) μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο προτρέπει γονείς και μαθητές να μην ακούν τις ψευδείς ειδήσεις που διαδίδονται σχετικά με τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων και τονίζει: «Καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών».

Τέλος, το υπουργείο αναφέρει πως από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορονοϊού η πολιτική του ηγεσία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της κρίσης και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Επίσης, μειωμένες φαίνεται ότι θα είναι οι διακοπές των μαθητών για την περίοδο του Πάσχα, που φέτος, λόγω των έκτακτων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί, θα είναι ουσιαστικά διακοπή από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν θα πραγματοποιηθούν από τη Μεγάλη Τετάρτη ως την Τρίτη του Πάσχα. Πάντως, οι ακριβείς ημερομηνίες για τα μαθήματα και τις διακοπές του Πάσχα θα οριστούν με σχετικές διατάξεις.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This