Η καραντίνα οδήγησε τους διπλάσιους Έλληνες να ψωνίσουν ηλεκτρονικά

Must Read

Στροφή προς τις ηλεκτρονικές αγορές κατά την περίοδο της καραντίνας κάνουν οι Έλληνες καταναλωτές, με το 50% εξ αυτών να αναφέρει ότι θα συνεχίσει τις νέες συνήθειες του και όταν ξεπεραστεί η κρίση.

Συγκεκριμένα, σε σχέση με πέρυσι έχει διπλασιαστεί η τάση αγορών από ηλεκτρονικά καταστήματα, από 21% του πληθυσμού που είχε κάνει τουλάχιστον μία διαδικτυακή αγορά το τελευταίο δεκαήμερο το 2019, σε 44% την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2020. Όσον αφορά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες παράδοσης έτοιμου φαγητού, τα αντίστοιχα μεγέθη είναι από 13% το 2019 σε 25% τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Ειδικά στις παραγγελίες από ηλεκτρονικά σουπερμάρκετ, η αύξηση των καταναλωτών είναι οκταπλάσια, αφού το 8% του πληθυσμού έχει παραγγείλει online τις τελευταίες δέκα ημέρες σε σχέση με κάτω του 1% που ήταν το 2019.

Επιπλέον, πέρα από την νέες ψηφιακές συμπεριφορές, έχουν αυξηθεί επίσης κατακόρυφα και οι αγορές τροφίμων από απόσταση. Αναλυτικά, το 10% των πολιτών έχει παραγγείλει τηλεφωνικά από συνοικιακό κρεοπωλείο ή οπωροπωλείο και το 5% αντίστοιχα από κοντινό ή συνοικιακό κατάστημα σουπερμάρκετ.

Τέλος, οι καταναλωτές, φαίνεται να είναι γενικά ικανοποιημένοι από τα ηλεκτρονικά καταστήματα (66%) και το online fast food delivery (65%), μία από τις κορυφαίες προϊοντικές κατηγορίες που αγοράζουν ψηφιακά οι Έλληνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This