Σχηματίστηκε δικογραφία για τους ιερείς που κοινωνούσαν» – Δεν αποκλείεται η αυτόφωρη διαδικασία

Must Read

Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με το περιστατικό της Θείας Κοινωνίας στο Κουκάκι, αλλά και στην Κέρκυρα.

Μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Σχηματίστηκε δικογραφία

Ήδη, αναζητείται από την αστυνομία ο Ιερέας του Άγιου Νικόλαου στο Κουκάκι που κοινώνησε στα κρυφά πιστούς από… την πίσω πόρτα, αλλά και οι πιστοί που κοινώνησαν, προκειμένου να κινηθούν και γι αυτούς οι διαδικασίες.

Με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και τα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Πληροφορίες του ΑΠΕ αναφέρουν πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης έχει σχηματίσει δικογραφία μέσω της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό στο Κουκάκι, όπως και ο Εισαγγελέας Κέρκυρας Διονύσιος Λαμπρίδης, ενώ εισαγγελικοί κύκλοι δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές των Ιωαννίνων

Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκε πως, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μέχρι και την 27η Απριλίου, καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών στις περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών:

  • Από πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου – πεζόδρομου Ανατολής.
  • Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων (από τη διασταύρωση Στ. Νιάρχου, έως το τούνελ Αεροδρομίου – οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου)
  • Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων (περιοχή Φρόντζου)

Τα Σαββατοκύριακα δε η απαγόρευση θα είναι καθολική.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This