Νύχτα τρόμου στο ΚΥΤ της ΒIAΛ- Μετανάστες έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς (video)

Must Read

Στιγμές κόλασης στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου. Λίγο μετά τις 9 τη νύχτα οι μετανάστες που ήταν εκεί ξεκίνησαν πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών, έβαλαν φωτιές στο ΚΥΤ και έκαψαν δυο περιπολικά.

Αμέσως τέθηκαν σε συναγερμό οι αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να σταματήσουν τα επεισόδια, ενώ επιτόπου έφτασαν και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής. Από τη φωτιά έχουν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στο ΚΥΤ, όπου υπάρχουν πολλές καμένες σκηνές.

Η αστυνομία έκανε τρεις συλλήψεις μεταναστών, για τους οποίους θεωρεί πως υποκίνησαν τα επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί πως επεισόδια είχαν γίνει και το μεσημέρι, με αφορμή τον θάνατο μιας 47χρονης Ιρακινής, που έμενε στον καταυλισμό. Η είδηση του θανάτου 47χρονης ξεσήκωσε τους διαμένοντες της ΒΙ.ΑΛ. που θεώρησαν ότι είναι ακάλυπτοι από υγειονομική περίθαλψη, αφού η άτυχη 47χρονη είχε παραπεμφθεί την Μεγάλη Πέμπτη στο Νοσοκομείο Χίου και είχε σταλεί πίσω στο hotspot, καταλήγοντας το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η Ιρακινή είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για κορωνοϊό με αρνητικά αποτελέσματα, κάτι που διευκρινίστηκε από τις αρχές, με δεδομένο ότι αρκετοί διαμένοντες της ΒΙΑΛ φοβήθηκαν ότι η αιτία θανάτου της 47χρονης ήταν η προσβολή από τον Covid19.

Δείτε το video από τοpolitischios.gr:

Η κοινότητα Χαλκειούς μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τον κόσμο να μείνει στα σπίτια του:

«Βραδιά Ανάστασης για την υπόλοιπη Χιο, βραδιά σταύρωσης για το Χαλκειός. Επεισόδια…. Νύχτα τρόμου στο Χαλκειός….
Αυτοκίνητα καμένα, ανυπολόγιστες ζημιές, μετανάστες στα χωράφια σε πόλεμο με την αστυνομία και η Πυροσβεστική να προσπαθεί να σβήσει φωτιές.
Όλο το χωριό πρέπει να μείνει σπίτια του!!!!»,
ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κοινότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This