ΑΡΧΙΚΗΕΛΛΑΔΑΟ ουρανός πήρε… φωτιά στον Φλοίσβο – Rafale, F-16 και Spitfire στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο ουρανός πήρε… φωτιά στον Φλοίσβο – Rafale, F-16 και Spitfire στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας

Η επίδειξη κορυφώθηκε με τον σχηματισμό των μαχητικών πάνω από την παραλία

Το κοινό καθηλώθηκε από τους ελιγμούς των Rafale της 332 Μοίρας και των F-16 «Ζευς», που έδειξαν γιατί η Πολεμική Αεροπορία συγκαταλέγεται στις πιο αξιόμαχες της Ευρώπης.
Το θέαμα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του ιστορικού Spitfire MJ755, σε σχηματισμό με το T-6 Harvard, ταξιδεύοντας το κοινό στις ένδοξες σελίδες της ελληνικής αεροπορικής ιστορίας.

Στην επίδειξη συμμετείχαν επίσης:

  • Αεροσκάφος F-35 της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας
  • Η ομάδα επιδείξεων T-6A «Δαίδαλος»
  • Πολιτικά αεροσκάφη των εταιρειών Sky Express και Aegean Airlines

Ενθουσιασμός και συγκίνηση

Οι θεατές δεν σταμάτησαν να χειροκροτούν, καταγράφοντας με τα κινητά τους εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τις διελεύσεις, τα “loop” και τις κάθετες ανόδους των αεροσκαφών.
Η επίδειξη κορυφώθηκε με τον σχηματισμό των μαχητικών πάνω από την παραλία, προσφέροντας ένα μοναδικό φινάλε στη γιορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η φετινή εκδήλωση επιβεβαίωσε, για ακόμη μια φορά, την ισχύ, τον επαγγελματισμό και το πάθος των Ελλήνων πιλότων, που τιμούν καθημερινά τα φτερά της πατρίδας — φτερά που κρατούν τον ουρανό ελεύθερο.

*Φωτογραφίες EUROKINISSI

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης