Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν μισή ώρα μετά τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (17/02) σε σούπερ μάρκετ επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 32, στον Ταύρο, όταν 43χρονος ημεδαπός επιχείρησε ληστεία, απειλώντας τον ιδιοκτήτη με όπλο.
Σύμφωνα με τη ΕΡΤ, ο δράστης εισέβαλε στο κατάστημα και απείλησε τον ιδιοκτήτη προκειμένου να αποσπάσει χρήματα. Ωστόσο, ο καταστηματάρχης αντέδρασε άμεσα, αρπάζοντας ένα ψαλίδι και απειλώντας τον 43χρονο, ο οποίος τελικά εγκατέλειψε την προσπάθειά του και επιχείρησε να διαφύγει.
Καταδίωξη στους δρόμους του Ταύρου
Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή, καθώς αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας αντιλήφθηκε το περιστατικό και καταδίωξε τον δράστη. Η καταδίωξη κατέληξε στη συμβολή των οδών Κλαζομενών και Θράκης, όπου ο αστυνομικός κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.
Λίγο αργότερα, στο σημείο έσπευσαν συνάδελφοί του, έπειτα από σχετική κλήση, και προχώρησαν στη σύλληψη του 43χρονου.
Ρέπλικα το όπλο
Κατά τη διάρκεια της διαφυγής του, ο δράστης πέταξε το όπλο που κρατούσε. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, επρόκειτο για ρέπλικα και όχι για πραγματικό πυροβόλο όπλο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες αρχές, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ληστείας.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Αθήνα: Συμμορία «χτυπούσε» ηλικιωμένους – Συνελήφθησαν τρεις 16χρονοι και 17χρονος
- Ζάκυνθος: Με γεμάτο όπλο ο 14χρονος πήγε στο σχολείο








