Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 22χρονο οδηγό, ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής να κινείται με 179 χιλιόμετρα την ώρα σε επαρχιακό δρόμο του νομού Θεσσαλονίκης, όπου το όριο ταχύτητας είναι 90 χλμ/ώρα.
Συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση
Το δικαστήριο έκρινε τον νεαρό ένοχο για επικίνδυνη οδήγηση, μετά τη σύλληψή του από αστυνομικούς της Τροχαία, οι οποίοι κατέγραψαν την υπερβολική ταχύτητα με τα όργανα ελέγχου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 22χρονος κινούνταν σχεδόν με τη διπλάσια ταχύτητα από το επιτρεπόμενο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο.
«Βιαζόμουν λόγω της αδελφής μου»
Κατά την απολογία του στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι οδηγούσε βιαστικά προκειμένου να φτάσει στα Ιωάννινα, όπου βρισκόταν η αδελφή του.
Όπως ανέφερε, εκείνη τον είχε καλέσει στο κινητό τηλέφωνο και του είπε ότι αντιμετώπιζε κρίση πανικού, γεγονός που – σύμφωνα με τον ίδιο – τον οδήγησε να αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.
Πέρα από την ποινική καταδίκη, στον 22χρονο επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο για την υπερβολική ταχύτητα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δείτε επίσης:
- Συναγερμός για την ευλογιά των αιγοπροβάτων ενόψει Πάσχα
- Στη ΜΕΘ 14χρονος μετά από πτώση με πατίνι στην Κέρκυρα







