6-7-2020

Σοκ για την αγορά ακινήτων της Θεσσαλονίκης από την «αλλαγή ρότας» ισραηλινού fund

Τους Ισραηλινούς περίμεναν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Θεσσαλονίκη, για να πουλήσουν τις ιδιοκτησίες τους και να πάρουν οικονομική ανάσα, αλλά το ισραηλινό fund που θα ερχόταν να εγκατασταθεί στην πόλη και να αρχίσει να… αγοράζει, τελικά αποφάσισε να κάνει στροφή και να επενδύσει σε Ισπανία και νέα Υόρκη!

Η απόφαση αυτή προκάλεσε ένα ισχυρό σοκ. Και βρίσκονται πλέον σε «αναμμένα κάρβουνα», οι άνθρωποι του κλάδου της κτηματαγοράς στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, καθώς κανείς δεν μπορεί να κάνει κάποια πρόβλεψη όσον αφορά το πότε και αν θα υπάρξει ανάκαμψη, καθώς τα δεδομένα μεταβάλλονται διαρκώς.

Το ισραηλινό fund, που είχε τοποθετηθεί στην αθηναϊκή αγορά, πραγματοποιώντας projects προϋπολογισμού εκατομμυρίων ευρώ και ετοιμαζόταν να αποκτήσει ακίνητα στη Θεσσαλονίκη (είχε γίνει η σχετική προεργασία), αποφάσισε να βάλει «φρένο» στις επενδύσεις στην Ελλάδα και όλα τα διαθέσιμα κεφάλαια που προορίζονταν για την κτηματαγορά της χώρας μας, μεταφέρονται πλέον σε Ισπανία και Νέα Υόρκη, όπου ήδη δραστηριοποιείται.

Εκτός αυτών, προγραμματίζει να «μπει» και στην Ιταλία, την οποία βλέπει με καλό μάτι…

Όσον αφορά τη ζήτηση από το εξωτερικό και κυρίως από Βαλκάνιους, οι οποίοι στο παρελθόν έβαλαν το λιθαράκι τους στην ανάκαμψη της αγοράς της Θεσσαλονίκης, είναι πλέον ανύπαρκτη.

Πολλές συμφωνίες έχουν μπει στον «πάγο» ή ακυρώθηκαν λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει, αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η υφιστάμενη κρίση.

Όπως εκτιμούν εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων, οι επενδυτές αναμένεται να υιοθετήσουν στάση αναμονής στα επόμενα τρίμηνα, αναμένοντας να ομαλοποιηθεί η τρέχουσα κατάσταση και επειδή το ισραηλινό fund αποφάσισε να επενδύσει αλλού, δεν αποκλείεται να ρίξουν κι άλλο τις τιμές…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ