Νίκη Στέλιου Χατζηϊωάννου: Η EasyJet αναβάλει την παραγγελία των Airbus!

Must Read

Η εταιρεία θα καθυστερήσει την παραγγελία από τον αερομεταφορέα Airbus ως μέρος του σχεδιασμού της για μια μικρότερη ταξιδιωτική αγορά.

Η EasyJet δεν αναμένει ότι η ταξιδιωτική ζήτηση θα ανακάμψει στα προ-κορονοϊού επίπεδα μέχρι το 2023 και η αεροπορική εταιρεία έχει τεθεί υπό πίεση λόγω μηνών χωρίς έσοδα κατά το lockdown. Τον Μάιο η εταιρεία ανακοίνωσε σχέδια για περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας, ή 30% του εργατικού δυναμικού της.

Η EasyJet βρισκόταν σε διαμάχη με τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο Στέλιο Χατζηιωάννου για την παραγγελία των αεροσκαφών (αλλά και την περικοπή των θέσεων εργασίας). Ο κ.Χατζηιωάννου ήθελε να ακυρωθεί εντελώς η παραγγελία για εξοικονόμηση πόρων εν μέσω πανδημίας, αλλά άλλοι μέτοχοι χρησιμοποίησαν τη θέση τους για να υποστηρίξουν την παραγγελία.

Η ενημερωμένη συμφωνία με την Airbus δίνει επίσης στην easyJet τη δυνατότητα ακύρωσης έως και επτά αεροσκαφών που έχουν προγραμματιστεί για παράδοση μεταξύ 2022 και 2026.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This