Οι τεράστιες ευθύνες του Μητσοτάκη στην ταπεινωτική καρπαζιά από τη Λιβύη

Από φιάσκο σε φιάσκο...

Must Read

Από φιάσκο σε φιάσκο οδηγείται η ελληνική εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς, μετά το «αντάρτικο» των Σκοπιανών στη Συμφωνία των Πρεσπών, το «μομέντουμ» της καρπαζιάς αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν μέχρι και οι Λίβυοι.

Η παθητική στάση που κρατά η Ελλάδα σε όλα τα μείζονα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας αλλά και η διαρκής διάθεση υποχώρησης έναντι των αξιώσεων που προβάλλει κάθε χώρα έναντι ημών, έκαναν την κυβέρνηση της Λιβύης, ενός κράτους δηλαδή που αποτελεί τον ορισμού του σύγχρονου «failed state» και χειραγωγούμενου του Ταγίπ Ερντογάν, να νιώσει ικανή και δυνατή να κάνει διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Τρίπολη για το γεγονός πως η Ελλάδα άσκησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα.




Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι έγινε γνωστό πως η λιβυκή κυβέρνηση έστειλε διάβημα στον Έλληνα πρέσβη στην Τρίπολη για το γεγονός πως το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «Ramform Hyperion» έκανε έρευνες σε θαλάσσια οικόπεδα νότια και νοτιοδυτικά της Κρήτης, όπου θεωρείται πως υπάρχουν κοιτάσματα φυσικού αερίου.




Το νορβηγικό ερευνητικό σκάφος «Ramform Hyperion»

Η στάση της κυβέρνησης της Τρίπολης βασίστηκε πάνω στο αβάσιμο και παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, το οποίο η Ελλάδα ποτέ δεν ζήτησε επίσημα και επιτακτικά να ακυρωθεί.

Έτσι λοιπόν, με τον… αέρα που έχουν λάβει όλοι οι γείτονες λόγω των συνεχιζόμενων φιάσκων της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και λόγω της πρωτοφανούς αδράνειας της κυβέρνησης, ακόμα και οι «πειρατές» της Τρίπολης θεώρησαν πως μπορούν να εγκαλέσουν τη κυβέρνηση με τρόπο θρασύτατο και προκλητικό.

Το εντυπωσιακό αλλά και συνάμα εξοργιστικό της υπόθεσης είναι πως ακόμα και στην παράνομη κυβέρνηση του Αμπντουλχαμίντ Ντμπέιμπα, ο οποίος δεν έχει κρύψει ότι είναι ο εντολοδόχος του Ταγίπ Ερντογάν, το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε με διαρροές μέσω κύκλων, αποφεύγοντας και σε αυτή την περίπτωση να δώσει μια ουσιαστική, συντριπτική και ξεκάθαρη απάντηση που θα κόβει τον αέρα στους… Λίβυους «πειρατές» που κάνουν σεργιάνι στην ανατολική Μεσόγειο με τουρκικά πανιά.

Abdul Hamid Dbeibah

Αντίθετα, οι διπλωματικές πηγές ανέφεραν πως η Αθήνα έχει λάβει τη ρηματική διακοίνωση της Τρίπολης, η οποία θα «απαντηθεί προσηκόντως από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών». Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τόνισαν πως «η Ελλάδα ακολουθεί πάντοτε και σε όλες τις ενέργειές της το Διεθνές Δίκαιο».

Προφανώς τα ήρεμα νερά των ελληνοτουρκικών σχέσεων εξαντλούνται στο Αιγαίο και δεν φτάνουν μέχρι την ανατολική Μεσόγειο.

Θυμίζουμε ότι η παράνομη κυβέρνηση της Λιβύης έχει καταστρατηγήσει το Διεθνές Δίκαιο και δεν έχει προβεί στη διενέργεια εθνικών εκλογών από τον Δεκέμβριο του 2021, όπως έπρεπε να έχει πράξει, σύμφωνα με σχετική απόφαση του ΟΗΕ.




Οι τεράστιες ευθύνες του Μητσοτάκη

Οι ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τεράστιες και φαίνεται ότι ξεπερνούν το όριο της εθνικής μειοδοσίας.

Η Λιβύη γνωρίζει πολύ καλά τι έκανε, όπως γνώριζε πολύ καλά τι έκανε και ο Ερντογάν κάνοντας κάτι αδιανόητο: Ένα παράνομο μνημόνιο με μία παράνομη κυβέρνηση, αυτή της Λιβύης, το οποίο συνιστά εισβολή σε περιοχές ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.

Γνώριζε όμως πολύ καλά, για λόγους που θα τους αποκαλύψει είτε κάποιο ειδικό δικαστήριο, είτε ο ιστορικός του μέλλοντος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αντιδρούσε και θα του επέτρεπε να διαπράξει αυτό το ανοσιούργημα, αυτόν τον νέο Αττίλα εις βάρος της Ελλάδας!

Η απόδειξη είναι ότι όταν ο Τούρκος Πρόεδρος ανακήρυξε το παράνομο μνημόνιο, αμέσως ο Προκόπης Παυλόπουλος, τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πρότεινε την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στην Κρήτη, στα 12 ναυτικά μίλια. Ήταν ο μόνος τρόπος να ακυρωθεί αυτή η εισβολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως, όχι μόνο δεν άκουσε την εισήγηση Παυλόπουλου, η οποία μάλιστα δεν ενέπιπτε ούτε στο τουρκικό Casus Belli, αλλά αντίθετα, έδιωξε τον Προκόπη Παυλόπουλο από την Προεδρία της Δημοκρατίας, βάζοντας στη θέση του την Κατερίνα Σακελλαρόπουλου!

Έκτοτε, το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραμένει αναρτημένο στον ΟΗΕ και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και η ΠτΔ, σιωπούν επιδεικτικά και εκκωφαντικά.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This