Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Παρά την πανδημία η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατηρεί την οικονομική της ευρωστία και υλοποιεί επενδύσεις 3,5 δισ. ευρώ

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας, η περαιτέρω ενίσχυση της συμβολής των τομέων καθαρής ενέργειας και παραχωρήσεων και η διατήρηση ενός υψηλού κατασκευαστικού ανεκτέλεστου αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση του ομίλου, παρά την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών λόγω του Covid-19, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατηρεί την οικονομική ευρωστία της, έχοντας καταφέρει να διασφαλίσει απολύτως την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί έργα και επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ, ενώ, συμπεριλαμβανομένου του επενδυτικού προγράμματος, το συνολικό αποτύπωμα των έργων και των επενδύσεων του ομίλου φτάνει τα 5 δισ. ευρώ, καθιστώντας τον βασικό πυλώνα της εθνικής προσπάθειας για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκαν σε 470.000.000 ευρώ, ενώ η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένα EBITDA) ενισχύθηκε στα 155.500.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ