Ανακοινώνει επένδυση 400.000.000 ευρώ στην Αττική η Microsoft

Must Read

Επένδυση ύψους 400.000.000 ευρώ στην Αττική αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα (11:00) η Microsoft, σε τελετή που θα γίνει στο μουσείο της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (θα απευθύνει ομιλία) και του επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού Brad Smith.

Η επένδυση αφορά την εγκατάσταση στην Ελλάδα ενός σημαντικού μέρους της νέας τεχνολογικής υποδομής της εταιρίας, που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με τις δραστηριότητες cloud services, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική προστιθέμενη αξία θα ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η επένδυση της Microsoft για υπηρεσίες cloud έρχεται σε συνέχεια της ψήφισης του νόμου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ο οποίος προβλέπει ότι το Δημόσιο θα στραφεί αποκλειστικά σε υπηρεσίες Cloud υποχρεωτικά από το 2022 και έπειτα.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι θα λειτουργήσουν το Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud), το Κυβερνητικό Νέφος Τομέα Ερευνας και Εκπαίδευσης (RE-Cloud) και το Κυβερνητικό Νέφος Τομέα Υγείας (H-Cloud).

Ανάλογες συμφωνίες είχε υπογράψει η Microsoft κατά το πρόσφατο παρελθόν και σε χώρες όπως η Ιταλία, η Πολωνία, το Μεξικό, κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This