Τρίτη 11/5/2021

Το εμβόλιο της Pfizer έκανε το χρήμα να ρέει κι ακόμα δεν κυκλοφόρησε – Η κίνηση του Έλληνα CEO της εταιρείας

Ο Bourla πούλησε 132.508 μετοχές στην εταιρεία σε μέση τιμή 41,94 $ ανά μετοχή, ή 5,6 εκατομμύρια δολάρια συνολικά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla πούλησε το 62% των μετοχών του την ίδια ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το πειραματικό εμβόλιο COVID-19 πέτυχε σε κλινικές δοκιμές.

Η ανακοίνωση του εμβολίου έστειλε τις μετοχές της Pfizer σε αύξηση σχεδόν 15% την ίδια ημέρα. Ο Bourla πούλησε 132.508 μετοχές στην εταιρεία σε μέση τιμή 41,94 $ ανά μετοχή, ή 5,6 εκατομμύρια δολάρια συνολικά, σύμφωνα με καταχωρίσεις που έχουν εγγραφεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η πώληση από τον Bourla ήταν μέρος ενός σχεδίου που εγκρίθηκε στις 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τα αρχεία και ο ίδιος συνεχίζει να κατέχει 81.812 μετοχές της Pfizer.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις μετοχών του Bourla αποτελούσαν μέρος ενός σχεδίου που επιτρέπει σε μεγάλους μετόχους και στελέχη εισηγμένων εταιρειών να ανταλλάσσουν έναν προκαθορισμένο αριθμό μετοχών σε συμφωνημένο χρόνο.

«Μέσω του διαχειριστή του προγράμματος μετοχών μας, ο Dr. Bourla εξουσιοδότησε την πώληση αυτών των μετοχών στις 19 Αυγούστου 2020, υπό την προϋπόθεση ότι το απόθεμα ήταν τουλάχιστον σε μια συγκεκριμένη τιμή», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer στο Business Insider.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ