Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο… ραντάρ της North Star 

Σε ορίζοντα τετραετίας, η συνολική επένδυση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 700.000.000 ευρώ

Must Read

Το ενδιαφέρον του για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά επισημοποίησε ο όμιλος North Star του επιχειρηματία Θεόφιλου Πριόβολου.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Έχοντας πολυετή εμπειρία ναυπήγησης δεκάδων πλοίων, αποφάσισε να εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στον ανεξάρτητο πλειοδοτικό διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή της ΕΝΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), διά της εταιρίας του Pyletech Shipyards (μέλος της Pyletech Technologies)».

Η Pyletech Shipyards «έχει μια ολοκληρωμένη και ρεαλιστική εικόνα για την κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα ναυπηγεία και θα καταθέσει μια σοβαρή και κοστολογημένη πρόταση, η οποία θα δημιουργήσει σημαντικές προοπτικές για τη Ναυπηγική Βιομηχανία στην Ελλάδα. Με τη συνδρομή εξειδικευμένων διεθνών εταιριών συμβούλων έχει εκπονήσει ένα λεπτομερές επιχειρηματικό και επενδυτικό σχέδιο».

Σε ορίζοντα τετραετίας, η συνολική επένδυση υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 700.000.000 ευρώ και θα δημιουργήσει περισσότερες από 1.600 άμεσες και 6.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι η Pyletech Shipyards «είναι εταιρία αμιγώς ελληνικής ιδιοκτησίας και συμφερόντων, όπως και η Pyletech Technologies».

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ως πιθανή την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας από την ΕΤΑΔ για την πώληση του ακινήτου της στον Σκαραμαγκά -αποτελούσε τμήμα της παλαιότερης ενιαίας επιχείρησης των ναυπηγείων-, αν και δεν είναι ακόμη γνωστοί οι ακριβείς όροι και οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού, η πρόθεση του ομίλου North Star είναι να συμμετάσχει σε αυτόν. Μόλις υπάρξει η πλήρης εικόνα, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This