Πέμπτη 24/6/2021

Ανεξήγητα «δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για επιχειρηματία

Τις τελευταίες δεκαετίες είναι σύνηθες για τους ισχυρούς επιχειρηματίες να εμφανίζονται με πλήθος σωματοφυλάκων, έχουν φύλαξη στην οικία τους και γενικά να απασχολούν πλήθος ατόμων για την ιδιωτική τους ασφάλεια. Συνήθως σε συνδυασμό με τους αστυνομικούς που επιφορτίζονται για την ασφάλεια τους και παρέχονται από το υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Πολλοί εξ’αυτών των επιχειρηματιών θεωρούν ότι έτσι κάνουν επίδειξη δύναμης. Εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες τους και πολλές φορές η οργάνωση της προσωπικής τους ασφαλείας είναι μέρος του μάρκετινγκ που κάνουν για την εικόνα τους.

Κάποιοι φυσικά χρειάζονται πραγματικά μέτρα ασφαλείας είτε γιατί έχουν ανοιχτές υποθέσεις είτε διότι η μάστιγα των απαγωγών έχει χτυπήσει και την Ελλάδα, όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκαλούν τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει επιχειρηματίας ο οποίος παρότι είναι πολλά χρόνια στον χώρο, είχε το «προνόμιο» της ανωνυμίας. Έγινε «διάσημος» το τελευταίο χρονικό διάστημα όταν πληροφορίες ήθελαν να διατηρεί στενές σχέσεις με ισχυρό άνδρα του Μαξίμου. Ο ίδιος φυσικά δεν επιδίωξε ποτέ την διασημότητα, διότι στο χώρο που κινείται γνώριζε πως είναι καλύτερο να μη σε γνωρίζει το ευρύ κοινό. Έτσι, δεν μπαίνεις και στο στόχαστρο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα λοιπόν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας λαμβάνει δρακόντεια μέτρα για την ασφάλεια του. Μέτρα που ξεπερνούν οτιδήποτε άλλο γνωρίζαμε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Μεθοδολογία προσωπικής ασφάλειας που παραπέμπει στον Λευκό Οίκο και όχι σε κάποια επιχείρηση.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι οι άντρες της ασφάλειας του δεν φυλούν μόνο περιμετρικά τους χώρους στους οποίους κινείται, όπως τα γραφεία και η οικία του. Ακροβολίζονται ακόμα και μέσα στα δωμάτια ή τα γραφεία, την ώρα που ο επιχειρηματίας βρίσκεται στον χώρο!

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι αυτό το άγχος για την προσωπική του ασφάλεια σε βαθμό εμμονής ξεκίνησε όταν το όνομα του ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες προφανώς.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ