Τρίτη 22/6/2021

Συμφωνία ύψους 300.000.000€ LAMDA-TEMES για δύο υπερπολυτελή ξενοδοχεία στο Ελληνικό

Η τεράστια αυτή συμφωνία περιλαμβάνει και την κατασκευή τουριστικών - οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο

Τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων,
πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών – οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού κατά την πρώτη πενταετή φάση της υλοποίησης του έργου ανακοίνωσαν η Lamda Development και η ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συμφωνία προβλέπει «την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Lamda Development, στη μαρίνα θα αναπτυχθεί εμπορική ζώνη με πολυτελή καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά – οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300.000.000 ευρώ. Η ανάπτυξη των μονάδων, η οποία τελεί υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, της απόκτησης της Ελληνικό Α.Ε. από τη Lamda Development, θα γίνει μέσω δύο εταιριών ειδικού σκοπού, στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων θα συμμετέχουν οι όμιλοι της ΤΕΜΕΣ και της Lamda Development, σε ποσοστό 70% και 30%, αντίστοιχα. O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ τη διαχείρισή τους θα αναλάβουν διεθνούς φήμης εταιρίες διαχείρισης (hotel operators).

«Είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρία ανάπτυξης ακινήτων
Lamda Development και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη χώρα μας. Με τη Lamda Development μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρα
ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τις άλλες σημαντικές
επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή, ώστε να καθιερωθεί το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη, προσθέτοντας αξία για την κοινωνία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας» δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος.

«Το Ελληνικό είναι ένα μοναδικό έργο, ένα έργο παγκόσμιου βεληνεκούς, το οποίο θα
αποτελέσει σύμβολο της μετάβασης της χώρας μας σε μια νέα εποχή. Σε αυτό το “ταξίδι”
υλοποίησης του οράματός μας για το Ελληνικό, που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε να
συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που
έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ, μια κορυφαία εταιρία με μοναδική τεχνογνωσία στην
ανάπτυξη και τη λειτουργία πολυτελών τουριστικών, οικιστικών και ξενοδοχειακών
μονάδων και προορισμών, η οποία έχει πετύχει να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο αειφόρου
τουριστικής ανάπτυξης, με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις
τοπικές κοινωνίες» δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development S.A. Οδυσσέας Αθανασίου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ