Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021

Αναβλήθηκε για τις 27 Ιανουαρίου η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Για τις 27 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην οποία είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η πρόταση της ολλανδικής Reggeborgh και άλλων δύο μετόχων για αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου. Η πρόταση για αναβολή κατατέθηκε από την Invesco Finance, την εταιρία μέσω της οποίας συμμετέχουν στην Eλλάκτωρ οι εφοπλιστές Γ. Καϋμενάκης και Δ. Μπάκος. Αντίστοιχη πρόταση αναβολής κατέθεσε και η Pemanoaro, η εταιρία μέσω των οποίων συμμετέχουν οι αδερφοί Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Στη συνέλευση συμμετείχαν 113 μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 75,85% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο πρόεδρος της Eλλάκτωρ Γ. Προβόπουλος είχε νωρίτερα υποστηρίξει: «Παρά τη συνήθη πρακτική που ακολουθείται κατά κανόνα στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ ή άλλες εταιρίες να προτείνεται ως οριστικός πρόεδρος της Γ.Σ., ο πρόεδρος της εταιρίας, δεν επιθυμώ να προταθώ ως οριστικός πρόεδρος. Οχι επειδή δεν θα ήμουν αμερόληπτος, αυτό το έχει δείξει η επαγγελματική μου διαδρομή, αλλά εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών στη σημερινή συνέλευση».

Πριν από τις 22 Ιανουαρίου

Για πρόεδρος της έκτακτης Γ.Σ. προτάθηκε και εγκρίθηκε ο δικηγόρος Νικόλαος Πιμπλής και για γραμματέας ο δικηγόρος Νικόλαος Ξενογιάννης, που είχαν τον ίδιο ρόλο και στη γενική συνέλευση του Ιουλίου του 2018. Σε εκείνη τη γενική συνέλευση οι αδερφοί Α. και Δ. Καλλιτσάντσης είχαν επικρατήσει στη μάχη για τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι της πλευράς των Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα.

Μικρομέτοχος της Eλλάκτωρ ζήτησε να συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση πριν από τις 22 Ιανουαρίου, επειδή εκείνη την ημέρα έχει προγραμματιστεί Γ.Σ. της θυγατρικής REDS για την πώληση σημαντικού περιουσιακού στοιχείου -ακινήτου- στη Ρουμανία. Ο κ. Πιμπλής επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αφού οι δύο άλλοι μέτοχοι, με ποσοστό άνω του 5% έκαστος, ζητούν αναβολή για τις 27 Ιανουαρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ