Απογοητευμένοι οι έμποροι ζητούν γενναία μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση

Απογοητευμένοι για τα νέα περιοριστικά μέτρα στην αγορά εμφανίζονται οι έμποροι, που ζητούν γενναία μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Must Read

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας υπογράμμισε πως ούτε το click in shop ούτε, ακόμη περισσότερο, το click away συνιστούν λύση για το εμπόριο, αλλά οι έμποροι τα δέχονται περισσότερο ως αναγκαίο κακό. «Οι συνεχείς μεταπτώσεις από τα ανοιχτά καταστήματα σε υβριδικά και πολύπλοκα πλαίσια λειτουργίας προκαλούν σύγχυση σε εμπόρους και καταναλωτές και νέο σοβαρό πλήγμα στα ταμεία των επιχειρήσεων» σημείωσε ο κ. Καρανίκας ζητώντας την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης επισήμανε ότι το εμπόριο στην Ελλάδα δεν είναι τρεις δρόμοι και πέντε αλυσίδες, χαρακτηρίζοντας άδικο για το σύνολο της αγοράς τον διαχωρισμό του click away και του click in shop στις «κόκκινες» περιοχές. Θεωρεί αναγκαία τη στήριξη των επιχειρήσεων με γενναία μέτρα και «κούρεμα» του τεράστιου χρέους που έχουμε κρύψει κάτω από το χαλί.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς αναφέρει ότι παρά την απόλυτη συμμόρφωση της αγοράς με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και ενώ οι εικόνες συνωστισμού αφορούσαν μόνο συγκεκριμένα σημεία και συγκεκριμένες ξένες αλυσίδες προκρίθηκε και πάλι η περιστολή δραστηριότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στοχοποιώντας για μία ακόμα φορά το λιανεμπόριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This