Η Aegean ευελπιστεί σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ώστε να «ξεκλειδώσει» η κρατική ενίσχυση

Οι μέτοχοι πρέπει να εισφέρουν σε αύξηση κατά τουλάχιστον 60.000.000 ευρώ για να γίνει η δουλειά

Must Read

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, κατά τουλάχιστον 60.000.000 ευρώ, ώστε να «ξεκλειδώσει» και η κρατική ενίσχυση των 120.000.000 ευρώ, προωθεί η διοίκηση της Aegean.

Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη εταιρία, στις 12 Μαρτίου 2021 συγκαλείται έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων με αντικείμενο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και τον περιορισμό ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία έχει συμφωνήσει με την Κομισιόν να λάβει ενίσχυση 120.000.000 ευρώ από το Δημόσιο, σε αντιστάθμισμα των ζημιών που έχει υποστεί από τα μέτρα περιορισμού των πτήσεων λόγω της πανδημίας.

Προϋπόθεση

Για να δοθεί η ενίσχυση, προϋπόθεση είναι να εισφέρουν σε αύξηση κεφαλαίου τουλάχιστον 60.000.000 ευρώ οι μέτοχοι της εταιρίας. Προβλέπεται, επίσης, ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει από την εταιρία ελεύθερα μεταβιβάσιμους τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης (σ.σ.: warrants) κοινών μετοχών της Aegean. Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο νόμος 4772/2021 καθιστά δύσκολη την άσκηση των δικαιωμάτων από το Δημόσιο, ώστε τελικά να λάβει μετοχές που θα αντιστοιχούν σε 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της αεροπορικής εταιρίας.

Από την ανακοίνωση της εταιρίας αφήνονται ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη συμμετοχή των παλαιών μετόχων στην αύξηση κεφαλαίου, αφού το διοικητικό συμβούλιο ζητεί εξουσιοδότηση για τον περιορισμό ή και την κατάργηση των δικαιωμάτων των παλαιών μετόχων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This