Παρασκευή, 9 Απρίλιος 2021

Οριστικό τέλος εποχής για την κάποτε κραταιά Χαλυβουργική

Οδηγείται σε βίαιη ρευστοποίηση του ενεργητικού της

Με την αίτηση για υπαγωγή της Χαλυβουργικής σε ειδική διαχείριση δεν έπεσε μόνο η αυλαία για την πάλαι ποτέ εμβληματική βιομηχανία, αλλά και για τον νόμο της ειδικής διαχείρισης.

Από την 1η Μαρτίου και μετά, αν μία επιχείρηση δεν καταφέρει να μπαίνει σε καθεστώς εξυγίανσης με στρατηγικό επενδυτή, θα οδηγείται, έπειτα από αίτηση των πιστωτών, απευθείας σε πτώχευση και εκκαθάριση. Με άλλα λόγια, σε βίαιη ρευστοποίηση του ενεργητικού της.

H Χαλυβουργική οδεύει προς ειδική διαχείριση, αλλά μία γερμανική πολυεθνική είναι που έχει το άμεσο πρόβλημα, η Linde. Η Linde έχει μέσα στις εγκαταστάσεις μονάδα παραγωγής καθαρού οξυγόνου για την παραγωγή χάλυβα. Αλλά, αφού χάλυβας δεν παραγόταν, το οξυγόνο πήγαινε στην αγορά, συμπεριλαμβανομένης αυτής του νοσοκομειακού οξυγόνου. Πάντως οι Γερμανοί φέρεται ότι έχουν ήδη βρει νέα τοποθεσία για τη μονάδα τους.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές οι εγκαταστάσεις της Linde εντός Χαλυβουργικής ήταν ο λόγος που ο λογαριασμός της ΔΕΗ συνέχιζε να αυξάνεται, παρότι στην παραγωγή χάλυβα είχε μπει τέλος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ