Πέμπτη 29/7/2021

Σύμπραξη μεταξύ STAR, ALPHA και Green Pixel Productions και με τη βούλα της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Το «πράσινο φως» για τη σύμπραξη STARALPHA και Green Pixel Productions άναψε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Ολομέλεια της επιτροπής ενέκρινε τον από κοινού έλεγχο της εταιρίας παραγωγών Green Pixel Productions από τις εταιρίες ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (η οποία λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό υπό το σήμα ALPHA) και ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (η οποία λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό υπό το σήμα STAR). Η απόφαση ήταν ομόφωνη, διότι κρίθηκε πως η εν λόγω συγκέντρωση «δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις αγορές τις οποίες αφορά».

Σημειώνεται πως η Green Pixel Productions ήδη παράγει για λογαριασμό των δύο καναλιών σημαντικό μέρος των παραγωγών τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η Green Pixel εμφάνισε το 2019 κύκλο εργασιών περίπου 30.150.000 ευρώ, έναντι 17.390.000 ευρώ το 2018. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 225.405 ευρώ το 2019 και τα μετά φόρων σε 126.656 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ