Ομόφωνη υπερψήφιση των θεμάτων της ΕΓΣ των μετόχων

Must Read

Στην ισχυροποίηση της θέσης της Intrakat μέσω των τεσσάρων πυλώνων ανάπτυξης όπως έχουν διαμορφωθεί στις αντίστοιχες Γενικές Διευθύνσεις της, αναφέρθηκε κατά την σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση, ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας.

Συγκεκριμένα η εταιρεία, πέραν της κατασκευαστικής δραστηριότητας και των έργων ΣΔΙΤ, εστιάζει σε ενεργειακά έργα (ΑΠΕ, storage κλπ), ενώ το real estate του Ομίλου θα αναπτύσσεται μέσω της Intrakat. Τέλος ο τεχνολογικός τομέας της επικεντρώνεται σε έργα περιβάλλοντος, καινοτομίας και smart technologies.

Η Γενική Συνέλευση, με ποσοστό απαρτίας άνω του 88% εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να αποφασίσει εφάπαξ για Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου έως ποσού 3 φορές μεγαλύτερου του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με δυνατότητα παραίτησης ή περιορισμού του δικαιώματος προτίμησης των υφισταμένων μετόχων. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που προγραμματίζεται, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Α’ τριμήνου του 2022.

Ο Αντιπρόεδρος της Intrakat κ. Δημήτρης Κούτρας, μετά από σχετική ερώτηση απάντησε για τον κατασκευαστικό τομέα ότι: «Η Intrakat διαγράφει μια δυναμική πορεία που την κατατάσσει στις ισχυρές εταιρείες του κλάδου. Με αυξανόμενο ανεκτέλεστο έργων που ξεπερνά αυτή τη στιγμή τα 800 εκατ. ευρώ, κλείνει την ψαλίδα με τους ανταγωνιστές της»

Επίσης συνοψίζοντας τις εργασίες της Γ.Σ. όπου υπερψηφίστηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα σημείωσε: « Άρα, όλοι συμφωνούμε πως σε αυτή την καμπή της οικονομικής εξέλιξης της χώρας, που τα πάντα αλλάζουν, πρέπει να ετοιμάσουμε την Εταιρεία μας να συμμετάσχει και να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον μετασχηματισμό με μια ευρεία κεφαλαιουχική και μετοχική διάρθρωση για να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This